Vrouwen geven van katoen

‘Geschiedenis’ is vrouwelijk, maar hoe komt het dan dat we vrouwen meestal op een zij-spoor vinden? Een vraag waar we in deze belevingswandeling dieper op ingaan.

Grote historische feiten hebben Gentse vrouwen niet gepleegd. In de 19de en in het begin van de 20ste eeuw was ‘Sois belle et tais toi!’ namelijk de stelregel. Maar … als het gaat om de strijd om fundamentele rechten of om brood op de plank, dan staan deze vrouwen heldhaftig samen met de mannen op de eerste rij. Als het echter gaat om hun eigen rechten, zoals recht op onderwijs, stemrecht, recht op gelijk loon,… staan ze meestal alleen op de eerste rij.

Maar wie waren deze sterke, mondige madammen? Met een gids die in de huid van een suffragette kruipt, halen wij deze heldinnen van onder het stof. De Gentse feministes, advocates, vrouwen in de ‘Grooten Oorlog’, suffragettes, fabrieksarbeidsters en deftige dames krijgen allen een stem en vertellen hun persoonlijk verhaal en hun avonturen.

Een wandeling als een ‘sacoche’: vol variatie, verleiding, verrassend en boven alles… Vrouwelijk. Informatie en reservatie via info@gandante.be.