Vlaamse Opera Gent

Rijke Gentse industriëlen wilden in de 19de eeuw een opera bouwen die paste bij de uitstraling van de stad. Dankzij hen hebben we vandaag een prachtig operagebouw met rijkelijke salons.

Tijdens uw bezoek aan dit prachtige gebouw komt u alles te weten over de geschiedenis van de opera en het operagebouw, de voornaamste componisten, de meest populaire opera’s en bekende figuren uit de Gentse operawereld.

Het bezoek aan de Vlaamse Opera start in het ‘peristylium’, via de inkomhal gaat u naar de spektakelzaal of toeschouwersruimte. Onze gids vertelt u alles over de geschiedenis, decoratie en restauratie van deze zaal. Ook de technische kant van de voorbereiding en uitvoering van een opera en de werking en visie van de Vlaamse Opera komen hier aan bod.

Langs de buste van operadiva Vina Bovy gaat u naar het eerste balkon, vanwaar u de koninklijke loge en de VIP-ruimte ziet. Daarna worden de salons bezocht: de foyer, de Redoutezaal, de Lullyzaal, de Concertzaal. Als de artistieke planning het toelaat, duiken we ook even achter de schermen.

Opgelet: reservatie voor deze wandeling gebeurt via de Vlaamse Opera zelf, via het mailadres info@operaballet.be of via het nummer +3270220202.

Terug naar overzicht