Vlaamse Meesters in situ

Vlaanderen herbergt vele verborgen kunstschatten, verstopt achter de dikke muren van kloosters, kapellen en kastelen. Via dit dagprogramma van Gandante en Openbaar Kunstbezit Vlaanderen ontdekt u verschillende meesterwerken, in historische sites die anders niet te bezoeken zijn voor publiek!

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen organiseert van 1 juni tot 30 september het prestigieuze project ‘Vlaamse Meesters in situ’. Hierin wordt prachtig werk van grote Vlaamse meesters tussen de 15de en de 17de eeuw uitgelicht, in hun oorspronkelijke locatie bovendien. Vergeet alle platgetreden paden: poorten van kerken, kapellen of kloosters die lang gesloten bleven, zwaaien nu open om hun kostbaarste kunstschatten met u te delen.

Ook in Gent worden 6 meesterwerken in unieke locaties in de kijker gezet en Gandante kan met trots melden dat zij een officiële partner is van dit project. Wij stippelden een mooie fietsroute uit tussen deze zes locaties en daarbij wordt u begeleid door een gids die zowel deze sites als het getoonde werk van de Vlaamse Meesters kent als geen ander. Twijfel niet te lang, deze daguitstap is de perfecte manier om Vlaamse erfgoed te herontdekken in een besloten kader!

Op het programma staan onder meer de Sint-Jacobskerk, de Sint-Michielskerk en het STAM, met werk van absolute Meesters als Michiel Coxie en Antoon Van Dyck. Reken op een tijdsduur van een viertal uur om alle verschillende locaties te bezoeken. Per gids kunnen maximaal 20 personen mee, fietsen moeten voorzien worden door de groep zelf. Dit dagprogramma kwam tot stand in samenwerking met Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en Visit Flanders (Toerisme Vlaanderen). Inschrijven voor deze unieke fietstocht via info@gandante.be.

Meer info over het hele project valt te vinden op deze site.