Verre kijken: een stadswandeling met verrekijkers

‘Hoog Sammy, kijk omhoog’: volkszanger Ramses Shaffy kon ons geen beter advies geven. Gewapend met een verrekijker trekt u in deze unieke wandeling door het Gentse stadscentrum, terwijl onze gids u wijst op alles wat zich boven uw hoofd afspeelt!

Het middeleeuwse stadscentrum van het fiere Gent is bezaaid met gevels vol fraaie beelden en machtig stukwerk. Louter decoratief? Dan kent u de middeleeuwse Gentenaars nog niet! Ionische zuilen, windwijzers, medaillons, wapenschilden, plaques met moraliserende spreuken of zonnewijzers: deze ornamenten zijn niet alleen esthetisch maar ook symbolisch van enorm grote waarde. Ze vertellen ons immers over rederijkers, huidevetters, torenwachters en aartsengelen, verhalen die ons een schat aan informatie bezorgen over de unieke Gentse geschiedenis en haar markante hoofdrolspelers.

Hoe komt de Neptunus aan de Oude Vismijn aan zijn felblauwe ogen? Waar stond de Gentse verdwenen gevangenis, waar gegoede gevangenen doodleuk aan de cipierstafel mochten aanschuiven? En wat kunnen Gentse gevels ons in godsnaam leren over de vorm van het dollarteken? Onze gids vertelt het u breeduit, terwijl hij/zij uw blik zal leiden naar details in het straatbeeld die u zonder verrekijker zelf amper zou opmerken.

Wij zorgen voor de verrekijkers, zorgen voor de ervaren gids en zorgen er ook nog eens voor dat u ogen tekort komt tijdens deze wandeling. Reserveren kan via info@gandante.be.