Verliefd, verloofd, getrouwd

Amor en Cupido nemen je mee langs de meest verdoken romantische plekjes van de stad. Onderweg vertellen ze alles over het liefdseleven van bekende en minder bekende Gentenaars. Gent is een romantische stad.

Hoe kan het ook anders met een universiteit waar jaarlijks duizenden jonge mannen en vrouwen elkaar leren kennen en een centrum dat ‘s nachts feeëriek verlicht wordt. Maar ook lang voor de studenten of de stadsverlichting er was, was Gent een stad met een bonzend hart.

Tijdens deze amoureuze wandeling nemen we je mee langs de meest verdoken romantische hoekjes van de stad en wijden we je in in het liefdesleven van bekende en minder bekende Gentenaars. Ook graven en gravinnen werden wel eens verliefd en zelfs Geerard de Duivel heeft zijn hart op een onbewaakt moment aan een vrouw verloren.

Maar ook de onbekende Gentenaars maakten elkaar wel eens het hof, op de Kouter bijvoorbeeld, waar de juiste bloem meer zegde dan duizend woorden. ‘Lange vrijage is zelden marriage’, zegt een oud spreekwoord, maar dat blijkt in Gent niet altijd het geval geweest te zijn. En uit een marriage durfden wel eens kindjes voortkomen. Uit de kool of met de Kongoboot? Wie zal het zeggen.

Hoe de Gentenaars door de eeuwen heen verliefd, verloofd en getrouwd waren, is de rode draad door deze hartsverwarmende rondleiding door de oude binnenstad, die zelfs de verstoktste vrijgezel aan het mijmeren zal brengen.

Terug naar overzicht  –  Reserveer