Zoektocht Van Eyck in Gent

Tijdens deze zoektocht verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, over Jan Van Eyck, over het Lam Gods en zeker ook over de merkwaardige diefstal van het nog steeds niet teruggevonden paneel met de Rechtvaardige Rechters.

Het parcours voert je langs plaatsen en monumenten die Jan Van Eyck gezien heeft toen hij in Gent verbleef in de jaren 1420-1430, of die vandaag nog aan de schilder of aan het Lam Gods herinneren. Onderweg word je uitgedaagd om vragen of puzzels op te lossen en scherpen zoekopdrachten je blik. Je ontdekt details waar je anders achteloos aan voorbij loopt en komt aan de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische stadscentrum voorbij.

Je doet de zoektocht op het moment dat het voor jou het beste past. Je hebt enkel een opdrachtenboekje nodig. Dat is verkrijgbaar aan de infobalie van het Belfort en kost 10 euro. Met één boekje kan je met z’n vieren aan de slag. Het boekje bevat een reproductie van het schilderij “De aanbidding van het Lam Gods” en is verzorgd uitgegeven zodat het achteraf nog een plaatsje kan krijgen in jouw boekenkast.

Deze zoektocht werd uitgegeven met de steun van Cera. Meer info over hun werking op www.cera.coop.

Terug naar overzicht