Tussen de regels door – Een wandeling door literair Gent

Gent is al eeuwenlang de artistieke broeihaard bij uitstek. Het hoeft dus niet te verbazen dat de stad doorheen de eeuwen al heel wat steengoede schrijvers heeft voortgebracht. In deze literaire wandeling zoeken we de sporen die zij nalieten in het huidige straatbeeld.

Wist je dat de enige Belgische nobelprijswinnaar voor de literatuur tot nog toe, een Gentenaar was? Maurice Maeterlick was een rasechte Gentenaar die de hele stad met trots vervulde toen hij in 1911 de prestigieuze prijs won voor zijn boek ‘L’oiseau bleue’. Maar hij is zeker niet de enige grootse auteur die zijn leven op deze straten en pleinen doorbracht. Even voor de vuist weg: Marcus Van Vaernewijck, Karel Van de Woestijne en Richard Minne. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bataljon Ingeweken schrijvers, zoals Johan Daisne, Jef Geeraerts, Herman Brusselmans en Erwin Mortier. En dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod!

Onze gids laat de grote nalatenschap van een twintigtal Gentse auteurs herleven met deze poëtische beeld- en tekstwandeling. Welke plekken inspireerde hen? Waar woonden ze? Op welke plekken worden ze herdacht? Maar daarnaast komen nog andere genres aan bod in deze literaire mix. Zo zal je ook meer te weten komen over strips, gevelliteratuur en zelfs over liedjesteksten. Een logische zaak in een tijd waarin een zanger als Bob Dylan een Nobelprijs Literatuur krijgt! We beëindigen de wandeling aan het Gentse belfort.

We hebben trouwens ook een wandeling in ons aanbod die zich meer toespitst op de nalatenschap van Maurice Maeterlinck. Lees meer hierover via deze link.

Terug naar overzichtReserveer