Zonneberg Zelzate-Evergem

Hoe een gipsstort nu 4000 gezinnen van groene stroom voorziet… In juni 2010 werd de gipsberg en de voormalige Kuhlmannsite overgekocht door een consortium van verschillende bedrijven. Het gebied werd omgedoopt in ‘Terranova’, nieuwe aarde. De naam kon niet toepasselijker zijn… 

Het consortium, bestaande uit DEC, DEME, Jan De Nul en Envisan, ging meteen aan de slag. De gipsberg werd afgedekt en is intussen volledig begroeid, er werd 500 000 m³ afvalwater gezuiverd, er werd 3 ha bos aangeplant, het bedrijventerrein werd gesaneerd en herontwikkeld,… De berg werd omgedoopt in de Zonneberg. Er blinken nu 55000 zonnepanelen, ofwel het grootste aaneensluitende park voor zonne-energie in de Benelux. Deze panelen voorzien 4000 gezinnen van groene stroom.

Bezoek de site met onze gids. We vertellen u over de geschiedenis van het gipsstort en over de aanpalende wijk Klein Rusland. U komt er alles te weten over de herontwikkeling en de toekomstplannen. En boven op de berg heeft u een uniek uitzicht over de Gentse haven! Laat u niet verrassen door de schapen en buizers die er een nieuwe thuis vonden.

Groepen kunnen een rondleiding reserveren op aanvraag:

Voor groepen komt de prijs op € 90/gids. Een bezoek kan uitgebreid worden met een lunch in een restaurant in de omgeving.
&nbsp

Terug naar overzicht   –   Reserveer