Ongefilterd – een koffiewandeling

Wat zouden we doen zonder koffie? Het bittere goedje helpt ons ontwaken, vormt het perfecte excuus om goed bij te babbelen met iemand, biedt warmte als het koud is en is de perfecte afsluiter van een maaltijd.

Geen wonder dat koffie in onze contreien, na water dan, het populairste drankje is. Een drankje met een rijk gedocumenteerde geschiedenis in onze streek bovendien. Want hoewel koffie pas relatief laat in West-Europa werd ingevoerd, begonnen koffiebonen vrijwel meteen aan een niet te stuiten veroveringsmars. Het hoeft dus niet te verbazen dat elke stad zijn eigen koffiebranderijen, koffiehuizen en verhalen over de heerlijk bittere drank kent. Gent vormt daar uiteraard geen uitzondering op. Gandante neemt u met veel plezier mee op een uitzonderlijke tocht door Gent, de heerlijke geur van versgemalen koffiebonen achterna.

We beginnen onze wandeling in het hartje van Gent, aan het voorportaal van de gotische Sint-Niklaaskerk. Daar wacht onze gids uw gezelschap op om al een eerste kleurrijk beeld te scheppen van hoe de koffieboon haar intrede maakte in het 17de eeuwse Gent. Onze gids neemt u mee langs plekken die in Gent automatisch met koffie worden geassocieerd: de Mokabon in de Donkersteeg, waar de aroma’s van de verschillende koffiesoorten de bezoeker al van meters ver opwachten maar ook koffiebranderij De Draak, in de schaduw van het belfort. We beëindigen deze eigenzinnige stadswandeling op een plek die u niet meteen verwacht. In de Sleepstraat, het ‘Turkse’ hart van Gent, waar u als afsluiter een stevige Turkse koffie voor de kiezen krijgt.

Terug naar overzicht   –   Reserveer