Kunstenaarsdorpen aan de Leie

Tientallen kunstenaars van de School van Latem wisten het al langer: de oevers van de Leie zijn onovertroffen pittoresk. Via Gandante kan u dat nu ook met de eigen ogen aanschouwen, met onze boottocht die u langs een aantal prachtige Leiedorpen voert.

Ons dagprogramma begint ‘s ochtends uiteraard aan wal, in de Ketelvaart in Gent. Daar stapt u de Loebas op, het binnenvaartschip waar de gids uw gezelschap opwacht met koffie en een koekje. Al snel zullen we de stadskaaien achter ons laten en voor u het weet waant u zich in een schilderij van een van de Meesters van de Latemse School. Na anderhalf uur varen, legt onze binnenschipper zijn Loebas te rusten in Sint-Martens Latem.

Sint-Martens-Latem was niet altijd de pleisterplaats voor de beau monde die het dezer dagen is. Integendeel zelfs. Het verholen dorpje aan de Leie was aan het begin van de vorige eeuw nog een toevluchtsoord voor schilders als Emile Claus, Gustave Van de Woestijne of Valerius De Saedeleer. Onze gids toont u de vele sporen die deze vermaarde artiesten achterlieten in het straatbeeld. Ook een exclusief bezoek aan de originele Koutermolen behoort tot de mogelijkheden.

Hierna trekken we terug naar de Loebas, en kan u uw innerlijke rivierbonk versterken met een aperitief, een warm buffet én een dessert terwijl de bucolische panorama’s gewoon voorbij trekken. We maken een kleine omweg via Baarle, bekend voor haar natuurpracht aan de meanderende oevers, en na een heerlijke tocht van een tweetal uur meren we rond 15:30 weer aan in Gent.

Dit dagprogramma is seizoensafhankelijk. Van november tot maart is het dus niet mogelijk om het te volgen.

Terug naar overzicht   –   Reserveer