Over het hoofd gezien? – Gentse façades

De Veldstraat of de Lange Munt saaie winkelstraten die je in elke grote stad kan terugvinden? Vergeet het! In deze nieuwe stadswandeling worden de vele architectonische pareltjes van gevels van nabij bekeken en besproken.

Handel drijven bestaat reeds van oudsher en Gent vormt hierop met haar mercantiele karakter geen uitzondering. Zeker bij het ontstaan van het middeleeuwse Gent speelde handel een zeer grote rol in de uitbreiding van de stad. De lakenindustrie en het graanstapelrecht maakten van Gent een economische grootmacht in de Middeleeuwen. Al snel had men door dat het uitstallen van goederen een goede zaak was. Dit gebeurde aan de hand van stalletjes en kramen, in hallen en op jaarmarkten. En in winkels uiteraard. De vele middeleeuwse stadshuizen tonen indirect de plaats aan waar internationale handel werd gedreven.

Onze gepassioneerde gids neemt u op sleeptouw langs alle bekende en minder bekende façades in het straatbeeld, die normaal gesproken letterlijk boven het hoofd worden gezien. Waar mogelijk, nemen we zelfs even een blik in het interieur. Een fascinerende blik op een onderbelichte geschiedenis van Gent. Een bezoek aan de Zara of H&M zal nooit meer hetzelfde zijn.

Terug naar overzichtReserveer