Wie en wat?

Hartelijk welkom op de website van Gandante vzw.
Ons team bestaat uit een veertigtal enthousiaste gidsen die hun liefde voor Gent graag met u delen.
Daarom hebben we wandelingen uitgewerkt zowel voor wie voor het eerst naar Gent komt als voor wie de stad kent en thematische rondleidingen wenst.

U wenst Gent te ontdekken?
De rondleiding in het historisch centrum van Gent “De Kuip” brengt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en laat u ook enkele verborgen parels ontdekken. U wandelt langsheen het Belfort met de ertegenaan gebouwde Lakenhalle, de Sint-Baafskathedraal, de Stadshal, het Stadhuis, het Gravensteen. Een standaardrondleiding duurt anderhalf tot twee uur en kost 90 euro.

Mag het iets meer zijn?
U kan de kathedraal, het Belfort, het Gravensteen bezoeken onder leiding van een gids. Reken ook hier op anderhalf uur per monument. De prijs is hetzelfde als die voor een wandeling: 90 euro.
Voor het Gravensteen moeten we wel het spreekrecht aanrekenen dat we er moeten betalen en we moeten het bezoek minstens drie weken vooraf aanvragen. Wees er dus tijdig bij.

U heeft niet veel tijd?
We hebben een formule waarbij u de vermelde bezienswaardigheden kan zien in een uur tijd, de uitleg blijft dan beknopt. Voor “Gent in een uurtje” betaalt u 60 euro.

U overnacht in Gent?
Waarom geen avondwandeling boeken? De stad is dan heel mooi verlicht. De tarieven zijn hetzelfde als overdag: 90 euro voor een standaardwandeling, 60 euro voor een uurtje.

U wenst een culinair arrangement?
Wij stippelen een wandeling uit waarbij u onderweg Gentse specialiteiten proeft: ham, kaas, mosterd, een biertje, chocolade. De gids vertelt anekdotes over de Gentse keuken en lekkernijen. U betaalt – bovenop de prijs van de rondleiding – 13 euro per persoon voor de proevertjes. Voor dagprogramma’s met maaltijd inbegrepen, neemt u best telefonisch of via mail contact op.

En als we nu eens fietsten door Gent?
Ook dat kan. Het is een ideale formule om naast de historische kernen ook de buitenwijken van de stad te ontdekken zoals Dok Noord, de nieuwe “place to be”. Het biedt ook de gelegenheid om dieper in te gaan op thema’s zoals ruimtelijke ordening of stadsontwikkeling. De gids haalt u op op de plaats waar u de fietsen huurt en brengt gele hesjes mee, die u kan gebruiken. Een fietstocht van twee uur kost 90 euro, voor drie uur betaalt u 120 euro. Fietsen moet u zelf huren.

U gaat liever zelf op pad?
Wij ontwikkelden zoektochten op maat van kleine gezelschappen. Het enige wat u hoeft te doen is het opdrachtenboekje aankopen. Dat kan aan de ticketbalie in het Belfort (dagelijks open 10-18 uur). Een boekje kost 8 euro en u heeft er één nodig per vier personen. U lost raadsels op, kijkt aandachtig rond naar details die u anders misschien niet opmerkt en verkent op eigen houtje een buurt. Alle info over deze zoektochten zijn te vinden via deze link.

En de kinderen?
Kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan de zoektochten of het spel van de slotenmaker spelen in het Belfort. Ook hier lost u opdrachten op aan de hand van een spelboekje. Dat is eveneens verkrijgbaar aan de infobalie van het Belfort. Leer er alles over via deze link!

Gent overschouwen van op de Belforttoren
De 93 meter hoge Belfort Toren is een van de drie middeleeuwse torens in hartje Gent. Een belfort is typisch voor de Vlaamse en Noord-Franse middeleeuwse steden, waarvan het de macht toont. Het is een wachttoren en een plaats waar de vrijheden van de stad werden bewaard. Onze gidsen kunnen u er alles over vertellen, of u bezoekt zelf het Belfort. Meer info via www.belfortgent.be.

Wat is er te doen in 2020?
Van 1 tot 10 mei hebben de Floraliën plaats, een wereldbekende bloemententoonstelling is dat. U kan een gids boeken die u tijdens de Floraliën rondleidt of u kan een bezoek aan De Floraliën combineren met een wandeling in de stad in hetzelfde thema. Onze gidsen hebben zich alvast verdiept in de wereld van bloemen en planten en maken ook u er graag in wegwijs.

De kunstenaar Jan Van Eyck, die samen met zijn broer Hubert het Lam Gods schilderde staat in 2020 in de kijker. Van februari tot april is er een tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten, in oktober opent een nieuw bezoekerscentrum over Van Eyck en Het Lam Gods. Als u dit bezoekt, kunnen onze gidsen u een stadswandeling aanbieden in hetzelfde thema. Zo hebt u meteen een dagprogramma. Bekijk via deze link de brochure die we maakten voor het Van Eyck-jaar!

Thematische wandelingen
Op de homepage vindt u tal van thema’s waarover we een wandeling aanbieden. U kan zelfs op stap met een verrekijker
Interesse?
Onze medewerkers op kantoor helpen u graag verder. Info@gandante.be of + 32 9 375 31 61

webdesign: markoniest