Wie en wat?

Gandante is een Gentse gidsenorganisatie. Met een aanbod van ruim 100 wandelingen, zoektochten en fietstochten nemen we je mee in en rond Gent, langs grote monumenten en kleine verhalen. Telkens vanuit een andere invalshoek en telkens op maat van de groep.

Gaande van prostituees tot begijnen, van jezuïeten tot vrijmetselaars, van graffiti tot opera. Gent heeft nog weinig geheimen voor onze gidsen. Hun kennis en hun liefde voor Gent delen ze met veel plezier met jou!

Even kennismaken met vzw Gandante

In 2000, het fameuze keizer Karel- jaar, ontstond in Gent het initiatief om een nieuwe gidsenvereniging op te richten. Nieuw in die zin dat Gandante (= Ganda andante, vrij vertaald: te voet door Gent) een gat in de toeristische markt wou invullen. Hierbij werd vooral gemikt op wandelingen rond onverwachte thema’s, gebracht vanuit onbekende gezichtshoeken.

Een ploeg enthousiaste gidsen staat permanent klaar om de ‘hongerige’ toerist in meerdere talen te verwelkomen en aan zijn culturele en/of andere noden te voldoen. Inderdaad, ook andere, want vzw Gandante heeft ondertussen haar repertorium sterk uitgebreid met lezingen en arrangementen.

De lezingen hebben steeds hoge historische en/of actualiteitswaarde en vinden op aanvraag overal in het Vlaamse land plaats. De sprekers zijn erg onderlegd in hun onderwerp en deinzen niet terug voor een strikvraag. Schiet evenwel nooit op de pianist…

De arrangementen bieden een erg brede waaier van mogelijkheden, zoals de combinatie van een bezoek aan een tentoonstelling met een stadsbezoek, onderbroken door even gezellig tafelen of lekker op café gaan, of gewoon met z’n allen de fiets op, zadelpijn krijgen in de prachtige Leiestreek of in onze haven, met een druppeltje als troost…

En wie echt niet houdt van een gids komt ook individueel aan zijn trekken wanneer je er onze zoektochten op naleest. Kortom, een allegaartje van mogelijkheden, waarbij onze gidsen ook de meest eenvoudige opdrachten niet schuwen: een algemeen bezoek aan de stad, details over het Gravensteen, even uitwaaien op het Belfort, alles kan. Je hoeft maar te bellen of een mailtje te sturen, onze meisjes strijken hun rokje glad, onze jongens kammen hun haar, jullie zijn onze gast en moeten enkel ondergaan en genieten.

webdesign: markoniest