Reacties

11 juli – Fietstocht Gent
Mogen wij jullie van harte danken voor de puike organisatie van de fietstocht gisteren. Griet had zich duidelijk degelijk voorbereid op onze komst, zich ingewerkt in de thematiek van ons beroep. Was een fijn gevoel!

We zullen jullie zeker aanraden bij collega’s.

An Wouters
Ontwerpbureau Pauwels bvba

28 mei – Gent Ludiek en Lieven Bauwens
Bij deze wil ik de gidsen bedanken die ons gisteren een aangename en leerrijke wandeling bezorgden.

Carine Naessens

Bezoek aan de Sint-Baafskathedraal
In naam van alle leden van het kerkkoor en hun dames, hartelijk dank voor weeral een goed programma, en een duidelijke uitleg op kunsthistorisch gebied. Het middageten was afgewerkt. Deze formule is voor herhaling vatbaar. Wil je ook Martine hartelijk danken voor haar puik gidsen in Sint-Baafskathedraal en over het Lam Gods?

Jef Van Ranst

20 april – De Rechtvaardige Rechters
Wij hebben gedurende de paasdagen een geweldige rondleiding gehad in Gent. Dirk van Nieuwenhuyze leidde ons rond met leuke verhalen en veel enthousiasme. Hij liet ons de tijd en de ruimte om af te dwalen van de geëigende paden en bleek zelf een gepassioneerd historisch detective. Zeer de moeite waard.

Roelof van Blommestein

Lieven Bauwens
Het enthousiasme, de visie, de gedrevenheid, de originaliteit, de humor én bovendien de historisch heldere en waarheidsgetrouwe vertelkracht van Dany zijn niet te overtreffen.

Men zegge het aub voort!
Marina De Vuyst

Lieven Bauwens
Gewoon een dikke pluim aan de gids die mij dit weekend deed genieten van 2 rondleidingen Tijdens de Gentse Feesten (‘Lieven Bauwens’ en ‘Van vlees en bloed’). Ludiek, inhoudelijk sterk, gevarieerd… een waar plezier. Hoedje af !

Bart De Splenter

17 maart – Rondleiding in Gent
Gisterennamiddag kregen wij een rondleiding in Gent via uw bedrijf. De gids van dienst was Hugo Bruggeman. Hij bezorgde ons met veel overgave en geduld een heel interessante en mooie namiddag. We hebben veel bijgeleerd, veel moois gezien. Hugo hield ook rekening met de kleintjes. Ons kleindochtertje van 7 jaar werd betrokken. We zullen uw bedrijf en deze gids zeker aanbevelen!

Met vriendelijke groeten,
MJ Bellaert

6 maart – Rondleiding ‘Haven van Gent’
In verband met de geslaagde rondrit ‘Haven van Gent’, houden we aan in naam van het bestuur onze waardering uit te spreken voor de gids, dhr Van Nieuwenhuyzen. De perfectie qua taal, zijn algemene attitude en de boeiende uitleg met kennis van zaken, was top! Een grote meneer.

Met dank en een vriendelijke groet,
Roger Pieters, namens het bestuur.

10 december – Wandeling ‘Van badstoven tot Glazen Straatje’
Ik wou even doorgeven dat we erg tevreden waren over de wandeling!
Het was erg informatief en leerrijk. En ook al was het koud, hebben we een aangename middag gehad. Bedankt hiervoor!

Nika Maes
Maatschappelijk werker -Trajectbegeleider OCMW Gent

22 november – Lezing ‘Van badstoven tot Glazen Straatje’
Alles is prima verlopen en zowel wij als het publiek; iedereen was tevreden. Wat de lezing “van badstoven tot het glazen straatje” betreft: dit was een uitschieter in ons programma. Iedere aanwezige was vol lof over jouw prestatie. Nu nog krijg ik elke dag meerdere felicitaties voor het gekozen en door U perfect gebracht onderwerp.
Dit doet ons werkelijk plezier. Welgemeende dank.

Willy Botte
Voorzitter VIEF Seniorenknooppunt Merelbeke

21 november – Bezoek aan de Opera
Tina, hartelijk dank voor de boeiende, leerzame en aangename rondleiding. Je hebt ons op een enthousiaste manier uiteengezet waaraan Gent deze cultuurparel te danken heeft. Het is tevens een prachtig gebouw, spijtig dat bepaalde delen dringend een grondige opknapbeurt nodig hebben. Nogmaals dank, we hebben er van genoten.

Paul Baert

21 november – Rondrit met de bus in de Haven
Proficiat voor de schitterende rondrit in het Gentse havengebied met de zeer ervaren en sympatieke gids (en ex-bankier), op woensdag 21/11 met de Koperen Passer Antwerpen.

Pierre Parein
Koperen Passer Antwerpen

8 oktober – Geleid bezoek aan Gent
Het was een heel erg aangenaam en boeiend bezoek gisteren. De zon heeft daarbij natuurlijk haar rol gespeeld, maar het was toch vooral gelegen aan de enthousiaste en deskundige uitleg van Tina en haar collega op de boot. Ook de lunch mocht er zijn! In naam van de deelnemers aan deze uitstap, proficiat en bedankt. Wees a.u.b. onze tolk van deze gelukwensen bij Tina.

Karel Van Can
Neos Tervuren

29 september – Bezoek aan het belfort
Het is prima verlopen de beide dagen waren een groot succes. Dank voor de fijne en correcte samenwerking. Iedereen was zeer tevreden met het bezoek aan het Belfort we hadden ook een vraag in de quiz gestoken zodat ze zeker moesten langskomen zodat ze die beleving niet zouden missen. Dank aan het hele team en beste groeten,

Karine Collaert
Managing Director
Faxions

23 september – Van vlees en bloed
We hebben enorm genoten van de wandeling ‘Van vlees en bloed’. Het was een schitterende gids!!!

Mvg
Geert Vanhauwere

17 september – Rondrit in de Haven
Hartelijk dank voor de rondrit in de haven gisteren. De gids Lieven Vanoverbeke deed het uitstekend, zijn uitleg werd door iedereen begrepen. Ook een dankjewel voor de tip van het Hotel de Lourdes, het was er zeer fijn en goed.
Zeker voor herhaling vatbaar, daarom nog eens dank voor de tip!

Josiane Hugelier Okra Heestert

9 september – OMD in de Centrale
We hebben De Centrale te Gent bezocht op 9 september, rondleiding 12u30 met de gids Jan Van Doorslaer. We konden hem jammer genoeg niet deftig bedanken nav de nipte tijd voor het bereiken van een andere locatie. Wil je hem bedanken in onze plaats voor de leerrijke en goed uiteengezette en aangename rondleiding.

Met dank en vriendelijke groeten,
Maria Viaene

9 september – De kuip van Gent
Alles is gisteren vlot verlopen, een heel goede gids met tevreden bezoekers.

MVG,
Xavier De Pannemaeker
Managing Director Revogan NV

21 juni – Lezing Gent Ludiek
Met 30 dames hebben wij ‘super’ genoten van de verrassende en bijzonder boeiende lezing ‘Gent Ludiek’ door Alain Goublomme op donderdag 21 juni. Vanop onze ‘luie’ stoel hebben we een mooie wandeling door Gent gemaakt, Alain heeft ons verrast met zijn vele ludieke verhalen en leuke anekdotes over vroegere gebeurtenissen en gekende figuren uit de Gentse geschiedenis.
Ons volgende bezoek aan Gent zal inderdaad anders zijn, we zullen meer op de details letten als we nog eens in onze mooie provinciestad Gent vertoeven. Bedankt Alain voor deze boeiende avond !

Martine
Markant Zomergem

15 juni – Van vlees en bloed
Wij hadden vrijdagavond een hele leuke en geanimeerde ‘Van Vlees en bloed’ gidsbeurt met gids Dany! De ganse groep was zeer enthousiast! Felicitaties en een gemeende ‘dankjewel’!

Stan
Gezinsbond Lochristi

2 juni – Bezoek aan het Campo Santo
Wat hebben we genoten van de rondleiding op Campo Santo en van de babbel erna… We zijn ervan overtuigd dat we elkaar nog terug zullen zien… we maken alvast heel veel reclame!!!
Groeten
Rita

17 mei – Bezoek aan de Gentse Opera
tav van Tina De Gendt
Op 17/5 brachten wij met onze Cultuurclub La Brugeoise (Bombardier BRUGGE) een bezoek aan het prachtige Gentse Operagebouw. Beide groep waren nadien uiterst tevreden over de rondleiding die op een enthousiaste, boeiende en leuke wijze werd gebracht. Ik heb al andere verenigingen getipt om hetzelfde te doen.

Erik Beerlandt
CC La Brugeoise

7 april – Bezoek aan het Gravensteen
Namens de leden en de vrienden van het Grevenbroekmuseum wil ik nogmaals benadrukken hoe tevreden we waren met onze gidsen Tina en Nicole, afgelopen zaterdag in en rond het Gravensteen.
Beide “teams” werden ondergedompeld in hun boeiende verhalen over het Gravensteen en de stad Gent. Na afloop waren de reacties dan ook enkel positief! Bedankt voor de goede zorgen!

Koen Voortmans
Grevenbroekmuseum Hamont – Achel

24 maart – Tastes of Ghent
Het concept van dit arrangement werd zeer positief onthaald. Gepaste afstand van het parcours waarbij de historische en mooiste plekjes van de binnenstad werden aangedaan. Gids Alain is bij iedereen in de smaak gevallen. Hij kon de groep boeien met historische feiten doorheen de tijd die zich in Gent en daarbuiten afspeelden, afwisselend met leuke en plezierige anekdotes. Een goede keuze van de verschillende locaties voor wat betreft het culinaire deel van de wandeling. Zowel het unieke karakter, de kwaliteit en hoeveelheid van de aangeboden gerechten en bijpassende wijnen, werd zeer gesmaakt door de groep. Ook de vriendelijkheid en de vlotte bediening werd door iedereen geapprecieerd. Het bezoek aan het Marriott Hotel voor het nemen van de koffie en het dessert in de loungebar Poppi als afsluiter was evenzeer een geslaagde keuze. Moest er gevraagd worden, voor het geheel van dit arrangement een score te geven op 10 punten, zou een 8,5 hier zeker op zijn plaats zijn.

Groeten
Gilbert Vercruysse

8 maart – Turkije aan de Leie
We hadden een beetje pech met het weer vandaag – maar we vonden de wandeling heel interessant. Alain heeft ons met veel enthousiasme door de regen geloodst – het is boeiend om de migratie beter te begrijpen. Heel erg bedankt, ook voor de vlotte administratie!

mvg,
Wanda Vandevelde
vzw De Kantel

22 januari – De Kuip van Gent
Hartelijk dank voor een uitstekende rondleiding in Gent! Meneer Roegiest heeft duidelijk de liefde voor z’n stad kunnen doorgeven aan onze internationale gasten.

met vriendelijke groeten
Filip Geenen

21 januari – Straffe koffie
Mooi uitgstippelde route geleid door aangename gids. Alain Goublomme heeft ons op een rustige en soms humoristische manier heel wat weetjes over de Stad Gent verteld.
Op de vragen die gesteld werden kregen we een afdoend antwoord. We hebben genoten van de rondleiding.

Mvg,
Louisette Dehasque, begeleidster s’ Academie Brussel

14 en 21 december – Bezoek aan Korsele
In naam van de Koperen Passer Kortrijk wil u bedanken voor de uitstekende gidsbeurten die wij mochten mee maken.
Zowel op 14 als 21 december hebben beide gidsen ons gecharmeerd met hun enthousiaste uitleg en commentaar.

Vriendelijke groeten
Frank van Lede
Secretaris

16 november – Rondleiding in het Pand
Met deze mail wil ik u graag laten weten dat wij hebben genoten van de gidsbeurt van dhr Roegiest in Het Pand.
Iedereen was erg enthousiast, het was niet enkel zeer mooi en interessant – we kregen ook een zeer goede en grondige rondleiding van een uitstekende gids die erg aangenaam vertelde.
Zowel de Gentenaars als de niet-Gentenaars in onze groep werden verrast door de locatie en de verhalen.

Met vriendelijke groeten,
Eva Stubbe
Juridische Dienst en Kennisbeheer – Bedrijfsvoering – Stad Gent

25 oktober – Lieven Bauwens, ondernemer, werkgever, spion
Vooreerst een dikke proficiat en bedankt voor je belichaming en uitgebreide ,levendige, humorvolle ,geschiedkundig
gedocumenteerde beleving van de Lievens Bauwens-figuur. Weinigen onder de groep wisten dat de
man zo’n controversiele figuur was .

Groetjes
Josiane en Bertrand

10 oktober – Turkije aan de Leie
Gisteren hebben we een leuke en interessante uitstap naar ‘Turkije’ gehad.
Tina heeft dit uitstekend gedaan. Het is een welbespraakte dame die ons begeesterd en vol passie meegenomen heeft in haar verhaal. We zouden moeiteloos een ganse avond naar haar kunnen luisteren.
We raden haar dan ook ten zeerste aan als gidse.
De apero in het Turkse restaurant was ook een schot in de roos.

Vriendelijke groeten
Katrien Geirnaert

10 oktober – Bezoek aan de Kuip van Gent
Het was super. Collega’s waren enorm tevreden van de wandeling en de aangename kennismaking met Gent op deze manier.
Een zeer belangrijke factor, naast het weer, was de deskundige uitleg van een zeer goede gids.

Nogmaals dank!
Rik Porte
CM Waas & Dender

7 september – Bezoek aan de Zonneberg
Beste Sophie, hiermee wens ik je nog eens bedanken voor de hulp die ik van u gekregen heb bij het organiseren van onze daguitstap. Alle deelnemers waren zeer tevreden over de inhoud en de samenstelling.
Graag wil ook onze gids Godfried een dikke proficiat geven. Wij kregen niet alleen informatie over wat we zagen, maar ook een heleboel achtergrond informatie. Zulk een gids geeft de uitstap steeds een meerwaarde.

Met vriendelijke groet,
Walter Duerinck

24 augustus – Dagje Gent
Mijn groep vroeg me u te mailen om onze tevredenheid over ons bezoek aan Gent vorige week over te brengen. Het goede weer was een extra bonus maar veel lof voor onze gids Pros die dat uitstekend deed onderlegd maar vooral met humor, de historici onder ons kon hij goed de baas en hij viel bij hen ook in de smaak. Verder moet ik ook zeggen dat in het Vleeshuis op het eten niets aan te merken viel en ook de bediening was uitstekend.
In het weekend had ik persoonlijk Engelse logés die gesmuld hebben van de lekkernijen van Sophie’s.
Ook voor jullie een pluim voor de communicatie.

Vriendelijke groeten
Rita Depraetere

19 augustus – Culinaire en historische kennismaking met Gent
Bij deze wensen wij u, maar vooral Dany Hendrickx, van harte te bedanken voor de mooie wandeling welke wij gedaan hebben deze namiddag (zaterdag 19 aug) in de Gentse binnenstad.
Alle deelnemers waren zeer enthousiast en vol lof over Dany als gids. Volledig terecht overigens, super hoe hij ons vermaakt heeft. Hij is er in geslaagd om ons tijdens onze 3 uur durende wandeling verschillende mooie hoekjes van Gent te leren ontdekken. Onder andere de Lievekaai was een voltreffer.

Wij gaan in de toekomst zeker nog deelnemen aan jullie wandelingen. Verschillende deelnemers hebben ook al jullie coördinaten gevraagd, wat ik met veel plezier doorgeef.

Annie De Wilde

29 juli – Bezoek aan OER
Vanmiddag heb ik samen met mijn VVSA-groep de tentoonstelling Oer bezocht, onze gids was Eugeen Roegiest. Het was een erg leerzame, boeiende namiddag. Gans de groep was enthousiast over zijn bezoek! We hebben schilderijen gezien die anders nooit te zien zijn, iedereen heeft het verhaal kunnen volgen en er van genoten, we zijn heel content.
Als er nog interessante zaken te beleven zijn met Gandante, laat het mij altijd weten, ik moet regelmatig een aktiviteit hebben ….en zoiets als vanmiddag, da’s uniek (onze leden van Aalst zijn ook afgekomen)
Groetjes en dank U,
Claire Vanmoffaert

Gentse Feesten
Gewoon een dikke pluim aan de gids die mij dit weekend deed genieten van 2 rondleidingen yijdens de Gentse feesten (“Lieven Bauwens” en “Van vlees en bloed”). Ludiek, inhoudelijk sterk, gevarieerd….een waar plezier! Hoedje af!

Bart De Splenter

4 juli – Bezoek aan OER
Niets dan lof van de deelnemers aan onze trip naar Gent voor de prestaties van de gidsen in de tentoonstelling OER: Alain Goublomme, Nicole Lehoucq en Marc Suy, en voor de wandeling Prinsenhof en Patershol met de gidsen Pros De Winne en Rita Hallaert. Heel erg aangenaam en bijzonder boeiend en alles wat een goede gids kan zijn.

Met vriendelijke groeten en zeker tot nog eens,

Bernadette Kerckhove
Gidsenkring Brugge
Hello Bruges

1 juli – Bezoek aan OER
Het bezoek van Davidsfondsafdeling Noorderwijk-Morkhoven op zaterdag 1 juli om 13.30u aan OER was een schot in de roos.
Onze leden waren zeer tevreden over deze tentoonstelling. Dat was niet alleen te danken aan het mooie tentoonstellingskader,
maar veeleer ook aan onze enthousiaste en spraakvaardige gids Nicole. Langs deze weg danken we haar nogmaals voor haar inzet.

Voorzitter DF N/M
Jos

24 juni – Leiecruise met bezoek aan Sint-Martens Latem en Deurle
Wij hebben gisteren een fantastische dag gehad. De kapitein stond ons met zijn boot om 9u30 op te wachten aan de afgesproken plaats.

Eens we allen aan boord waren startte de kapitein zijn boot en toen we goed op de Leie aan het varen waren kon iedereen genieten van een lekkere kop koffie.

Met een jasje en een sjaaltje konden zij die het wilden ’s morgens al eens op het dek gaan zitten en de frisse bries trotseren.

Ook het aperitief en het buffet was voor iedereen in orde.

Aangekomenen in Sint Martens Latem werden we opgewacht door onze gids de heer Alain Goublomme.
Na een korte inleiding gingen we op stap met de gids. Door het enthousiasme waarmee de gids vertelde over de schilders en hun kunst en de aangepaste teksten en gedichtjes die hij voorlas had hij steeds de volle aandacht van iedereen.

In onze groep waren alle leeftijden aanwezig. Van een 5 jarige tot een 80 plusser. Dit heeft de gids heel goed weten op te vangen.

Onder hen waren er enkele mensen bij die moeilijk te been waren. We waren dan ook aangenaam verrast toen de gids ons in Deurle opwachtte met zijn wagen om enkele mensen te vervoeren naar het huis van Gustaaf De Smed dat we bezochtte. Daarna is hij, met enkele leden van onze groep, nog doorgereden naar het centrum van Deurle.
Iedereen in onze groep heeft deze geste van de gids enorm geapprecieerd.

In naam van iedereen willen wij jullie allemaal bedanken voor de fijne dag die we gisteren hebben gehad!

Met vriendelijke groeten,

Juliana en Annick

22 juni – lezing ‘Grote Gentse vrouwen
Een mailtje om jullie (en vooral Tina) te danken voor de fijne voordracht. We hebben er van genoten!

Groetjes,
Linda
De Geest op stap

11 juni – ‘OER’ in het Caermersklooster
Gisteren zijn we met de Davidsfonds afdeling van Malderen naar de Oer tentoonstelling geweest. Prima tentoonstelling overigens die nog op een hoger niveau getild werd dank zijn onze gids : Nicole Lehoucq. Iedereen was het er achteraf roerend over eens dat we nog maar zelden zulk een gids hebben gehad. Zij vertelt heel enthousiast, gedreven en geïnspireerd. Je hangt bij haar uitleg a.h.w. aan haar lippen. Geen letter die ontgaat. Echt een gids om ‘U’ tegen te zeggen.

Onze oprechte dank voor zulk een fantastische gids!!! Wilden we toch even laten weten…

Met vriendelijke groet
Luk Vander Straeten
Namens Davidsfonds Malderen

30 mei – ‘OER’ in het Caermersklooster
We bezochten deze namiddag het Caermersklooster in Gent. Een prachtige tentoonstelling! We waren zeer gecharmeerd door de twee gidsen, Marc Suy en Catherine Gevaert. Nadien hadden we een discussie over welke gids de beste was. Beiden, natuurlijk. Heerlijk was het te luisteren naar die enthousiaste en heerlijk verhalen over de schilders in en rond Gent! We hebben genoten!

Dank en hartelijke groeten,

Erik Vanmaele
Het Clubje Humaniora Virga Jesse Hasselt

14 mei – Het dagelijks leven tijdens WO I
Graag wou ik je nog even laten weten dat we super hebben genoten van de wandeling afgelopen zondag. De kids vonden het geweldig en ook de volwassenen hebben nog zaken bijgeleerd. Mijn vader is een fervent Gent liefhebber!!!

Wanneer we volgende keer iets plannen in Gent kom ik terug bij jou aankloppen!

Bedankt voor de schitterende voorbereiding.

Groeten,
Veerle Devogelaere en de hele familie.

13 mei – De laatste Geuzenstreek
Grijze Geuzen Eeklo, een vrijzinnig-humanistische seniorenvereniging, genoten zaterdag 13 mei van een boeiende, verrijkende en aangename rondleiding in Horebeke.
De deskundige begeleiding van gids Alain Goudblomme was daar zeker niet vreemd aan!
Een aanrader!

Freddy Van Weymeersch,
Grijze Geuzen Eeklo

22 april 2017 – Rondleiding Waalse Krook
Beste Mr. Roegiest,

Dank u wel voor de schitterende rondleiding langs allerlei plaatsen van Gent die we nog niet kenden.
De lovende commentaren voor de tocht en zo mogelijk nog meer voor u persoonlijk waren unaniem.

Patrick Gyselinck

8 april 2017 – Lezing Vlaamse Primitieven en Lam Gods
Ik wil namens de Orde van de Prince gids Martine Audenaert hartelijk danken voor de prachtige uiteenzetting die ze gisteren heeft gegeven. Iedereen was laaiend enthousiast. De bezoekers uit Nederland en Brussel waren uiterst tevreden voor de onvergetelijke dag die ze in Gent mochten beleven.

Ook de gidsenbeurt in de namiddag is uitstekend verlopen.

Met vriendelijke groet

Johan Verhaeghe
De Orde van de Prince

15 januari 2017 – Voor God en Geld
Graag willen wij via u nogmaals mevrouw Lehoucq danken voor de rondleiding die ze ons heeft gegeven op de tentoonstelling in het Caermersklooster. Het enthousiasme en de deskundigheid waarmee ze dit heeft gedaan hebben ons gedurende meer dan anderhalf uur enorm geboeid laten luisteren en kijken naar de tentoongestelde werken. Een fantastische gids.

Wilt u haar deze appreciatie ook overmaken aub.
Met vriendelijke groeten,

Marc Sepelie

20 november 2016 – De Kuip van Gent
Ik wil je heel graag danken voor de service die wij hebben gehad: geweldige rondleiding gehad.
In het bijzonder een dank aan gids Danny.

Vol overtuiging en zeer flexibel heeft hij ons Gent laten zien. Prima.
Een volgende keer boeken wij wederom via u en vooral Danny.

Tot gauw.

Frans de Beer
Hotel Cleaning Company

20 november 2016 – Voor God en Geld
Dit mailtje om mevrouw Lehoucq te bedanken voor de zeer geslaagde rondleiding van deze namiddag in de tentoonstelling “voor God en geld”. Het is een zeer mooie tentoonstelling maar door haar gedegen en enthousiaste uitleg werd het een nog aangenamere activiteit van Post Factum!

Mvg
Carine De Vos

19 november 2016 – Culinaire wandeling in Gent
Dit is wat je van een gids verwacht: een vlotte, aangename verteller die het gezelschap aanvoelt en het perfecte evenwicht vond tussen voldoende vertellen (veel toffe anekdotes) en niet te veel in detail te gaan, want dat zou vervelend gaan worden na verloop van tijd. 10 op 10 voor de gids. Vriendelijke groeten en nogmaals bedankt voor de prima organisatie. De mensen vonden het unisono het een geslaagde avond vonden en waren toch wel onder de indruk van het mooie Gent, zowel degenen die Gent weinig of niet kennen als degenen die Gent al wat beter kennen of er zelfs wonen.

Dirk Van Rompaey

29 oktober 2016 – De zeven hoofdzonden
De wandeling over de zeven hoofdzonden met Albert De Graeve op 29 oktober was zeer geslaagd.
Sappige verhalen, een beetje geschiedenis… iedereen was heel erg tevreden.
Leuke manier om de stad en haar geschiedenis beter te leren kennen, complimenten aan de gids.

Groeten
Filip Verheye

23 oktober 2016 – Campo Santo
We hebben gisteren olv onze gids Dick De Bruycker de rondgang meegedaan op Campo Santo.
We willen langs deze weg (eigenlijk in naam van de ganse groep van +/- 26 deelnemers) onze waardering uitspreken over de fantastische manier waarop Dick dit gedaan heeft. Het was een zeer boeiende ervaring.

Met vriendelijke groeten,
Karel Verdeure en Kristien Bernard

9 oktober 2016 – Voor God en Geld
We hebben gisteren de tentoonstelling bezocht samen met Paul Timmermans.
Werkelijk schitterende ervaring. Mooi georganiseerd en samengesteld, heel informatief en interessant, en een fantastische gids (uit Hamme) die ons zeer vlot en leerrijk door de tentoonstelling gegidst heeft. We waren daar allen unaniem over.
Alvast oprechte dank om dit zo voor ons te organiseren.
Ik hoop U bij een volgende of andere gelegenheid te kunnen ontmoeten.

Vriendelijke groeten,
Prof. Em. Jan Balzarini

16 september 2016 – Cinemawandeling
Hallo,
Bedankt voor de rondleiding ‘Gisteren in de cinema’ in Gent. We vonden dit zeer interessant en boeiend.
Wat er wel misschien zou bijkunnen is een bezoekje aan bv Sphinx of StudioSkoop.
Maar voor de rest, een dikke merci aan de gids die het voortreffelijk heeft gedaan!

Met vriendelijke groeten,
Filip De Meyer
Theatre Manager, Kinepolis Kortrijk

16 juli 2016 – De prinses van het Gravensteen
Ik moet zeggen dat de ontdekking van het Gravensteen verbazend grondig was: een aanrader voor ieder kind!

Met mijn beste groeten,
Myriam Van Synghel

2 juni 2016 – Wandeling door de Kuip van Gent
Wij werden tijdens onze wandeling op 2 juni 2016 begeleid door Dick De Bruycker. Onze mensen waren erg opgetogen over zijn manier van gidsen, zijn kennis over de geschiedenis van Gent en zijn historische getuigen. De mensen waren een en al oor en hebben dus weinig van de deskundige uitleg gemist. Onze groep bestond uit gepensioneerde leerkrachten die reeds meerdere malen Gent bezochten, maar zoals Dick hun Gent liet zien, zo hadden ze Gent nog niet gezien! Ik zal deze zomer nog graag beroep doen op zijn diensten, weliswaar met een andere groep.

Serré Georges
Vz. COC-P Vlaams-Brabant en Brussels Gewest

1 juni 2016 – Boottocht en bezoek aan St. Martens-Latem
Gisteren is onze jubileumdag onvergetelijk geworden dank zij uw organisatie! Alles verliep prima ondanks de moeilijke weersomstandigheden van de dagen er voor en de treinstakingen. Schipper Roger heeft een hele omvaart moeten doen door het hoge water maar dit hebben wij niet aan ons hart laten komen! Dankzij de prima bediening van eten en drinken en het mooie landschap verliep dit alles zeer vlot. Alleen spijtig dat daardoor ons bezoek aan St. Martens-Latem ingekort moest worden van 2 naar 1 uur. Onze gids Alain heeft dit prima opgevangen en met deskundige uitleg zich aangepast aan de vraag van de schipper om de tijd in te korten. Ikzelf vond dit alleen een beetje sneu voor Alain zelf, die op zo’n korte tijd alles moest tonen en uitleggen, maar zelf bleef hij professioneel en aangenaam zijn taak uitvoeren. We eindigden onze dag 2 u later dan voorzien in Gent waardoor de rechtstreeks konden afsluiten in onze gereserveerde bistro.
Hartelijk dank om dit alles vlot te organiseren.

Monique Bytebier

16 mei 2016 – De kuip van Gent
Naar aanleiding van de stadswandeling die wij, studenten hout van het CVO-Gent, mochten ervaren onder leiding van de gids, Sofie, wou ik nog even aanhalen dat wij bijzonder onder de indruk waren van de vakkundigheid waarmee de gids ons door de Gentse geschiedenis loodste.
Bijzonder professionalisme.
Van harte bedankt!

Met vriendelijke groeten
Diederik Rasschaert
CVO-Gent

28 april 2016 – Bezoek aan de Floraliën
Met een beetje vertraging wil ik jou en je team hartelijk bedanken voor de begeleiding van onze uitstap naar de Floraliën op 28 04.
We hadden een goede en contentieuze gids, de heer Dick de Bruycker, die ons echt alles wilde tonen, hij heeft onze groep dames werkelijk gepamperd.
Hopelijk kunnen we nog dikwijls samenwerken als we met onze groep Gent of omgeving verkennen.

Met vriendelijke groeten,
Monique Verroken Christiaens
Zilveren Passer Kortrijk Groep 9

22 april 2016 – Bezoek aan de Floraliën
Bij deze wil ik een DIKKE PROFICIAT geven aan jullie gidsen die onze groep -van ongeveer 40 persoenen- van dienstencentrum ‘ De Reinaert ‘ begeleid heeft op vrijdag 22 mei.
Echt waar ze waren allebei sup-p-per, maar Eddy, onze gids dan, was de max! Echt waar, een heel duidelijk heldere stem, af en toe eens een grapje, interessante weetjes over de floraliën en telkens een zeer goede uitleg bij begin van sites. Alsook de weetkundigheid van de kunst die er ten toon gesteld was.
Alles was de moeite; maar het hoogte punt was voor mezelf de ‘Black Box’ : mooi, mooi ,mooi! Het extra presentje van het vleeshuis was ook heel leuk, waarvoor dank aan mevrouw Sophie die meldde dat we deze vergeten waren!
Het georganiseerde boottochtje van en naar de sites waren ook heel goed én leerrijk. Ik ben zelf van Gent dus, en toch nog nieuwe zaken gehoord: WIJS!

Met vriendelijke groeten,
Marie-Anne De Bruyne
Andres

24 april 2016 – Bezoek aan de Floraliën
Graag willen we jullie hartelijk danken voor de fantastisch georganiseerde dag!
Het was allemaal dik in orde. Graag een grote dank naar de gidsen: Alain Gaublomme en Dick De Bruycker. Zij hebben dat fantastisch goed gedaan, goede afwisseling floraliën en stadsgeschiedenis. Ze hielden rekening met iedere deelnemer, waren duidelijk verstaanbaar, alleen maar positieve reacties gekregen!
Het boottochtje naar en van het vleeshuis met ook een woordje uitleg was een perfecte afwisseling.
De bediening in het vleeshuis was zeer vlot, het eten was ook zeer lekker en alles binnen tijdsspanne!
We gaan zeker nog samenwerken met jullie!

Met vriendelijke groeten,
Eva Deduytschaever en Dina Devriendt
Animatie LDC De Reinaert

23 april 2016 – Gent gevogeld
Onze gids Kris Dom heeft ons verrast met een fantastische rondgang met een enorme hoeveelheid aan interessante informatie over Gent en de vogels in Gent, maar ook met veel info over allerhande geschiedkundige en artistieke onderwerpen. We willen hem langs deze weg nogmaals bedanken.

Met vriendelijke groeten,
Karel en Kristien Verdeure

17 april 2016 – Bezoek aan de Zonneberg
Ik wil jullie terug bedanken namens de groep Limburg Wind voor de aangename en degelijke gidsbeurt van Luc , Luc , Godfried en jezelf !

Met vriendelijke groeten
Paul Vaernewyck namens Hefboom vzw en Limburg Wind Vzw

16 april 2016 – Culturele en culinaire wandeling in Gent

Ik heb zaterdag met de familie genoten van een dagje Gent.
’t was leuk voor iedereen. De kindjes speelden wel wat tussendoor bij de rondleiding, maar de boot vonden ze super.
De speurtocht was echt een topper. Ook in het Groot Vleeshuis was alles in orde. Mijn schoondochter kreeg zelfs in de plaats van vlees een vegetarische schotel !
Merci voor de leuke samenwerking en ook een ‘dank je wel’ voor de gidsen. Ikzelf kreeg zaterdag ook een grote ‘dank je wel’, ze hebben gezegd:
’tante, ’t was leuk, eens iets anders, we zouden dat meer moeten doen.’

Groetjes
Lut De Cuyper

15 maart 2016 – Muziekcentrum De Bijloke

Van harte dank voor de interessante uiteenzetting en historische schets over ‘De bijloke – Het muziekcentrum’.
Proficiat aan Sophie Coppieters

Groeten,
Carla Dheedene
Zilveren Passer II Kortrijk

28 februari 2016 – Bezoek aan het belfort met receptie

Dit berichtje om jullie te bedanken voor de zeer interessante rondleiding in en rond het belfort. Voor veel van mijn medewerkers was het een reële ontdekking en zullen ze zeker naar Gent terug komen.
De kleine receptie met drank en broodjes was gewoon prima. Het bier was voor velen ook een ontdekking en de broodjes waren zeer lekker.
Bedankt voor de prima service.

Met vriendelijke groeten,

Benoît PAPE
Comptimmo

 

27 februari 2016 – Het verloren koninkrijk. Willem I en België

De wandeling verliep perfect met Eugeen Roegiest. We waren met 25 en iedereen heeft ervan genoten. Willem I heeft duidelijke sporen nagelaten en de gids heeft dat met brio uit de doeken gedaan. Top class!

Van harte dank,
Bob Autrique
VOC Kamer Antwerpen

 

1 december 2015 – Brouwen, stoken en bottelen

Wij hebben echt genoten van de boeiende wandeling. Bedankt dat we er bij mochten zijn.
Zo’n wandeling is ideaal om over onze stad bij te leren of ons geheugen op te frissen.

Wij wonen als jong gepensioneerden al gans ons leven in Gent en weten er uiteraard veel van via onze (over-)grootouders en ouders. Geschiedenis uit boekjes kan je van buiten leren, architectuur kan je ook in zelfstudie aanleren en herkennen in de authentieke gebouwen, maar de échte overleveringen van ouder op kind over de vroegere inwoners en het leven in de Gentse buurten ken je pas als je Gentenaar bent. Of je moet verschillende generaties hebben geïnterviewd en het eigenzinnige karakter en de doorzetterszin van een Gentenaar begrijpen.

Een welverdiende pluim voor onze niet-Gentse gids want hij vertelde ons knap het verhaal over ‘Brouwen, stoken en bottelen’.

Met dankbare wandelgroeten,
Marc en Lien Deweirdt, Kenny Slock en Roos Moennaert

 

14 november 2015 – Gent op z’n kookpunt de Luxe

Ik wil je graag nog laten weten dat wij heel tevreden waren over de culinaire wandeling die we zaterdag hebben gedaan te Gent.
Onze gids Alain heeft ons perfect begeleid en wist ons van begin tot einde te boeien met zijn verhalen en weetjes over Gent en zijn culinaire geschiedenis.

Alles was heel goed geregeld.

De locaties om te drinken/eten waren goed gekozen. Het waren locaties die we niet direct zelf zouden gekozen hebben maar net dat maakt het leuk en interessant. Het was top. Wij moesten enkel aanschuiven en de rest werd geregeld tussen Alain en de uitbaters.

Tom Gossye

 

10 oktober 2015 – Verliefd, verloofd, getrouwd

Graag wil ik u laten weten dat wij zeer genoten hebben van de rondleiding
met Albert de Graeve.
Vele leuke wetenswaardigheden en op een zeer enthousiastmerende manier
verteld; het was echt ontzettend leuk.

Het was voor ons een geweldig middag in Gent.

Marianne Saes

 

4 september 2015 – Culinaire kennismaking met Gent

De gidsen waren TOP, hun professionele kennis afgewisseld met een ludieke toets werd door velen geapprecieerd. Zeg het voort aan hen want de deelnemers die op de boot zijn gestapt hadden achteraf spijt dat ze tegen de gidsen niets meer hebben gezegd, ze dachten dat deze mee gingen..De rijkelijk gevulde Cava op de bootjes werd gesmaakt.
De hartelijke ontvangst en het eten in de Vismijn lekker en voldoende.

Van harte dank voor de mooie organisatie en misschien tot nog eens.

Ann Goublomme
Rode Kruis-Vlaanderen

 

30 augustus 2015 – Bezoek aan de Zonneberg

Nog eens zeer bedankt voor de interessante, leerrijke en gezellige uitstap van gisteren. Iedereen was uitermate tevreden over de bezochte locaties én over het restaurant. Het was echt een mooie dag, voor iedereen.
Met vriendelijke groet,

Hugo en Maria

 

25 juli 2015 – Lieven Bauwens, ondernemer, werkgever, spion

Hierbij willen wij de heer Lieven Bauwens bedanken voor zijn prachtige en geestige rondleiding in zijn Gent tijdens de Gentse Feesten.
De manier waarop hij zijn kleine kantjes laat zien en tegelijkertijd op een heel leerrijke manier vertelt over zijn avonturen in en buiten België zorgden ervoor dat de wandeling gerust dubbel zo lang mocht duren zonder te vervelen.
Proficiat aan Danny voor zijn schitterend optreden.

Jan en Annick

 

16 juni 2015 – Bezoek aan het oude en het nieuwe gerechtsgebouw

Graag wil ik u nog bedanken voor de goede zorgen ivm. onze teamnamiddag.
Het was een leuke dag voor ons allemaal en de collega’s waren zeer content.
De gidsen hebben dat ook zeer zeer goed gedaan.
Het boottochtje was super, de cake en koffie waren tiptop,…
het was dus allemaal dik in orde!

Jasmien Peetermans
Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbaar Domein – Stad Gent

 

13 juni 2015 – Op stap met Lieven Bauwens

Verleden zaterdag hebben wij met onze vereniging Samen Uit de Lieve Bauwenswandeling gedaan met de heer Dany Hendrickx. Hij was een buitengewoon goede gids en onze leden waren heel enthousiast hierover.
Nogmaals bedankt.

Walter en Denise Visterin-Campers
vzw Samen Uit

 

11 juni 2015 – Rondleiding in Gent

Dag Sophie

Het was donderdag 11/6 een leuke wandeling met een zeer toffe gids, en wij hadden heel veel geluk met het weer!!!
Wou jou dit eens laten weten.

Rita Petereyns
Departement Samenleven en Welzijn Stad Gent

 

4 juni 2015 – Duitstalige gidstocht

Nogmaals dank voor de interessante rondleiding die wij kregen. Cursisten waren zeer enthousiast.
Hier nog een verslagje op onze website:
http://leerstad.be/index.php/44-nieuws/nieuws-2014-2015/454-levensgenieters-duits-krijgen-duitstalige-rondleiding-in-gent

Wim Baert
CVO Leerstad

 

30 mei 2015 – Familieprogramma voor elk wat wils

Nogmaals hartelijk bedankt voor de puike organisatie van ons dagje Gent met de vrienden
en het sympathieke onthaal in het Belfort.

We hebben er allemaal volop van genoten en heel veel bijgeleerd over ons mooie Belfort en ons mooie Gent.

Keep up the good work and the good spirit !

Groetjes,
Frank Notte

 

25 april 2015 – Rondleiding Calvinisme in Gent

Beste Bestuursleden van Gandante

Wij willen bij deze onze tevredenheid overbrengen over de rondleiding . Op korte tijd hebben wij een schitterende inkijk gekregen, m.b.t. een heel belangrijke periode uit de geschiedenis van onze stad .

Met speciale dank aan Dhr. Gaublomme en Mevr. Audenaert.

Mimi Hendryckx
Voorzitter Cultuurkaart

 

10 april 2015 – lezing ‘Heksen’ voor het Davidsfonds De Haan

Gegroet Martine,

Via deze weg wens ik je nogmaals te bedanken voor de leerrijke en leuke voordracht van vrijdag.
Het is echt verbazend dat dit de eerste keer was dat je die voordracht op deze wijze bracht.
Ik hoorde niets anders dan positieve commentaren en ikzelf vind dat echt niet onverdiend.
Misschien maken we nog wel eens gebruik van uw ruime aanbod. Ik hou alvast uw gegevens bij de hand.

Groeten,
Johan

 

2 april 2015 – culinaire fietstocht

Ik wou jullie nog bedanken voor jullie hulp bij de organisatie van ons team event. Alles was heel goed geregeld. Het was zeer tof. Iedereen vond het zeer leuk.
Bedankt en misschien tot een volgende keer.

Mvg,
Tamara Van Laere
Marketing Communications Manager Proximus

 

25 maart 2015

Je voudrais me référer à la visite guidée du mercredi 25 mars à Gand.
Je voudrais remercier Rita pour l’excellente prestation.
Elle est tout à fait dans son élément.
Veuillez svp lui remettre toute ma sympathie et remerciements.

Sincères salutations

Béatrice Soupez

 

15 maart 2015 – wandeling Geo Verbanck

Dank voor de boeiende en enthousiasmerende rondleiding vandaag met Albert, we hebben er oprecht van genoten!

Serge

 

14 maart 2015 – zoektocht ‘Over blauw bloed en witte billenbijters’

Het was zeer leerrijk en aangenaam verrast en zeer goed uitgelegd .Wij hebben onze weg gevonden, dank zij jullie. We gaan nog meer doen van dat moois.

Charlotte en Jeanine

 

5 februari 2015 – 50 jaar Turkse migratie

De wandeling met Tina is zeer goed verlopen! Het was boeiend en zij spreekt zeer helder en luid. Dat is voor onze ouder publiek toch wel een pluspunt.
Bedankt voor de organisatorische ondersteuning!

Hilde

 

28 september 2014- Treaty of Ghent

Bij deze wensen we de gids Stephane proficiat te wensen voor een zeer goed uitgevoerde wandeling. de uitleg was duidelijk, absoluut niet saai (zoals sommige gidsen wel doen: opsommen van data en feiten…) en de presentatie was vlot. Plus dan nog eens dat mooie weer, als extra, en het was dus een aangename zondag!

Luc & Claudine

27 september 2014 – proevertjeswandeling met nocturne in het Belfort

We hebben zaterdag een hele leuke Gent-dag beleefd!
Tina heeft dat héél goed gedaan! We hebben het haar ook gezegd!
Hartelijk dank voor jullie medewerking!

Elke

25 juni 2014 – Ghent: highlight and hidden treasures

Thank you very much for the tour you organization provided to us.

We really enjoyed it. It gave us a chance to experience Gent on a very different level. Our guide Marc Suy was exceptional. He showed us Gent the way it would be impossible for us to experience on our own. He was extremely knowledgeable, very intelligent and entertaining.

My family spent  the best  two hours of our two-week vacation listening and watching the history of Gent presented to us by Marc.

Nick

3 mei 2014 – Gent Ludiek

Even laten weten dat wij gisteren een rondleiding hadden met Alain Goublomme (16u – Gent Ludiek) en dat we een leuke namiddag hadden én tevreden waren over onze gids.

Bedankt voor de organisatie!

Rudi

 

23 januari 2014 – Nocturne in het Belfort

We waren zeer tevreden over de activiteit. Zowel de gidsen, de locatie als de receptie.

We zullen jullie website regelmatig bezoeken. Bedankt voor de organisatie!

Patricia

 

22 januari 2014 – Nocturne in het Belfort

Ik wil jullie en uiteraard de beide gidsen, Yasmin en Albert, van harte bedanken voor jullie hulp om die woensdag tot een heel geslaagd evenement te maken.
De bezoekers waren heel erg onder de indruk van het Belfort en zeker geboeid door de deskundige uitleg (ook in het Engels!) De receptie werd zeker gesmaakt en dank zij de gulden draken zat de sfeer op een iets minder ernstig niveau. Wat na een dag van vergaderen zeker meegenomen was.

De foyer in NTG was dank zij jullie, ook voor mij, een ontdekking.

Philippe

 

27 september 2013 – Gent Ludiek, Prinsenhof, de Kuip van Gent

Namens de vriendenkring en de bijna 100 personeelsleden van het stadsbestuur Wervik willen we jullie en de gidsen graag bedanken voor de leuke en interessante wandelingen. Een echte aanrader!

 

26 september 2013 – dagprogramma

Ce fut un réel plaisir de découvrir la ville de Gand ce jeudi 26/9 à travers votre organisation. Un timing excellent et une belle variété dans l’approche de votre ville, découverte en bateau puis à pied, nous ont tous conquis.

D’autre part Mme Van Overstraete, notre guide, nous a réellement enchanté par ses exposés très bien documentés ainsi que par toutes les petites attentions prodiguées à notre groupe.

Vous remerciant pour vos services,

Jean

 

6 juli 2013 – De prinses van het Gravensteen 

Ik wil je heel graag bedanken voor de super-leuke rondleiding in het Gravensteen op ons huwelijk vorige vrijdag. Iedereen was heel enthousiast, we hebben er zelf enorm van genoten.

Bedankt!

Groetjes,

Hilde

 

29 juni 2013 – Bezoek aan de Vlaamse Opera

Op zaterdagnamiddag 29 juni 2013 om 15 uur brachten wij een met het bestuur van KVLV Ertvelde een geleid bezoek aan de Vlaamse opera te Gent met als gids de Heer Gerard Bauwens (onze dorpsgenoot). In naam van de ganse groep deelnemers wil ik u meedelen dat wij genoten hebben van de gemoedelijke ontvangst, de deskundige uitleg  van de gids Gerard en de pracht van dit gebouw. Ook de vriendelijke ontvangst en de bediening in de foyer voor de afsluiter taart en koffie wist iedereen te appreciëren. Het was een heel gezellige, leerrijke namiddag echt een aanrader! We vertellen het door.

KVLV Ertvelde

 

29 april 2013 – De Kuip van Gent

Het was geweldig interessant, leerrijk en plezant.

Voor herhaling vatbaar, met gids Alain.

met dank,

Rene

 

13 april 2013 – Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters

Ik wil u gewoon even laten weten dat Gerard Bauwens de rondleiding fantastisch heeft gedaan. Het was een bijzonder prettige namiddag! We hebben er allemaal van genoten.

B.V.E. & R.A.

 

16 maart 2013 – De Kuip van Gent

De wandeling door de Kuip van Gent voor INDAVER is door iedereen meer dan gesmaakt.

Het was een aangename en leerrijke trip door Gent. De gids Tina was top!

Hartelijk dank voor de prima invulling van de vraag.

 

15 maart 2013 – Nocturne in het Belfort

Graag bedanken wij jullie voor het heel aangename bezoek vorige vrijdag in Gent.

Samen met onze gids Yasmin bezochten we het Belfort, daarna trotseerden we de bittere kou voor een stapje door Gent. Extra dank aan de enthousiaste gids voor de volgehouden inspanning want het werd erg koud.

Wat wij uniek vonden:  de kans om ’s avonds onder begeleiding van gids het Belfort te bezoeken met enig uitzicht op verlicht Gent en het geluid van de beiaard op de achtergrond.

 

26 februari 2013 – Wandeling ‘Gent Ludiek’

Graag een extra bedanking aan gids Rita. Onze mensen hebben meer dan genoten van de wandeling – zullen jullie zeker aanbevelen bij onze collega’s.

Markant Temse

 

14 februari 2013 – Lezing ‘Molens in Vlaanderen’

Mevrouw, Mijnheer,

In naam van ons trefpunt moet ik jullie bedanken voor de fijne en goed gedocumenteerde voordracht over molens in Vlaanderen gebracht door de heer Goublomme.

Dank

GVD

 

 13 December 2012 – Expo Romy Schneider

Geachte,

Vandaag is het juist één week geleden dat de groep “Ekeren” onder uw begeleiding de tentoonstelling “Romy Schneider” heeft bezocht.

Ondertussen heb ik alle deelnemers ontmoet. Zij zijn zeer enthousiast over de manier waarop u de personage van Romy Schneider hebt doen herleven.

Zij danken u dan ook zeer hartelijk voor de fijne uiteenzetting en de talrijke anekdoten die u met zoveel kennis van zaken en warmte hebt verteld.

Bij deze wens ik u, in naam van ons allen, serene Kerstdagen en een zeer gelukkig en uitdagend jaar 2013!

Met vriendelijke groeten,

N. D’h.

 

3 December 2012 – Wandeling Gent Ludiek

Goede morgen

Wij willen even onze appreciatie uitspreken over de rondleiding die we gehad hebben op zaterdag 1 december in Gent.

Voor ons heterogeen  (qua leeftijd) publiek zijn wij zeer tevreden met onze gids, die zich goed heeft aangepast aan zijn publiek.

Het was een ludieke tour, die ons Gent beter heeft leren kennen .

Mvg

V. H.