Waar?

We werken in en rond Gent. Deze prachtige stad met haar eigenzinnige bewoners staat garant voor een zee aan kleine verhalen en grote avonturen. Ontstaan in de vroege middeleeuwen groeide Gent in de 13de en 14de eeuw uit tot één van de grootste en belangrijkste steden van West-Europa. De stad met de meest koppige en rebelse inwoners ook. Onder het motto ‘Nie pleuje’ kwamen de Gentenaars keer op keer in opstand tegen het centraal gezag. Het leverde hen uiteindelijk de geuzennaam ‘stroppendragers’ op.

Maar de binnenstad getuigt ook van andere tijden: van de prille industriële revolutie, van arbeidersbewegingen waaruit het socialisme ontstond, van de talrijke kunstenaars, schrijvers en musici die in Gent hun inspiratie vonden, van een Wereldtentoonstelling die de stad bijna onherkenbaar veranderde, van vele jaren Gentse Feesten, …

De stad en haar rijke geschiedenis gaven ons meer dan genoeg input voor zo’n 100 thematische rondleidingen, zoektochten en lezingen. En nóg zijn we niet uitgepraat!

16.01_008

De meeste rondleidingen gaan door in het centrum van de stad, maar in zo goed als alle Gentse wijken kunnen we je meenemen voor het verhaal van de buurt.

Met de fiets geraken we al snel een eind verder, van Sint-Martens-Latem tot Evergem, en alles daar tussen.

Wil je nog iets verder? Neem even een kijkje bij onze collega‘s Meetjeslandse Gidsen en Littoralis (Gidsen aan Zee).