Over brouwen, kroegen en stijlvol degusteren

Wanneer werd de Gentenaar voor het eerst geconfronteerd met bier? Wat dronk hij voorheen? In welke wijken waren de meeste brouwerijen geconcentreerd?

Gent was en is een echte bierstad. De stadskern lag vroeger bezaaid met kleine en grotere brouwerijen, en vandaag kent het brouwen in Gent een heuse revival. Hoe organiseerden de brouwers en biervoerders zich? Was jenever een goed alternatief voor de eeuwige dorst van de stedeling of waren frisdranken dé zomerse aanrader?

Gent vertoont in zijn gevels, monumenten en straatpalen nog talrijke en soms verrassende sporen van de eens zo bloeiende brouw- en stooknijverheid. Was brouwen overigens wel een vrouwenaangelegenheid en moest men hiervoor opgeleid worden?

Op deze en tal van andere vragen geeft de gids een gedegen antwoord, terwijl ook het proces van mouten en gisten, zelfs van de meest recente technieken, onder de loep wordt genomen. We gaan iets dieper in op die razend interessante geschiedenis, en kijken tijdens deze stadswandeling ook iets dieper in het glas.

Dit programma kan uitgebreid worden met een bezoek aan een stadsbrouwerij. Prijzen zijn te bekomen op aanvraag via onderstaand reservatieformulier.

Terug naar overzicht  –  Reserveer