Oude Dokken: van industriehaven tot nieuwe woonwijk en zoveel meer…

De komende jaren ontwikkelen de Oude Dokken zich tot nieuwe woonwijk aan het water. Daarbij krijgt het hergebruik van maritiem en industrieel erfgoed speciale aandacht. Dit zal ongetwijfeld een nieuw en boeiend stuk Gent worden.

Ongeveer 1500 nieuwe woningen dragen aanzienlijk bij tot de wegwerking van het woningtekort in Gent. Daarnaast blijft er voldoende ruimte voor kantoren, winkels, recreatie, cultuur en natuur. De bijkomende openbare dienstverlening, de uitbreiding van het openbaarvervoernetwerk, nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen en hoogwaardige publieke ruimten zullen ook de omliggende wijken en de rest van de stad een sterke impuls geven.

Tot voor kort vormde het water van de Oude Dokken een harde grens tussen de binnenstad en wat erachter ligt. Het stadsontwikkelingsproject aan de Oude Dokken brengt de oevers nu met elkaar in contact. De fietsers- en voetgangersbruggen maken de verbinding compleet. De bouw van de
Verapazbrug en het verleggen van de kleine ring naar de Afrikalaan zorgen ervoor dat de nieuwe wijk echt bij de binnenstad gaat horen. Tal van andere industriële sites zoals UCO, GALVESTON, ACEC of VOORTMAN,.. kregen ondertussen ook een nieuwe bestemming.

Ga mee op ontdekking en beleef hoe de stad vandaag aan duurzame oplossingen werkt voor de grote uitdagingen van vandaag en morgen. We vertrekken aan het IndustrieMuseum – IM, (het vroegere MIAT), voor een fietstocht van 3 uur. De groep dient te zorgen voor eigen fietsen!