Open kerken

Gent is een stad van eeuwenoude kerken, en hun majestueuze torens bepalen mee de horizon van de stad. Via Gandante kan u vanaf nu een aantal van deze architectonische parels volledig ontdekken.

De Gentse binnenstad telt vijf overbekende kerkgebouwen op wandelafstand van elkaar: de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Michielskerk, de Sint-Niklaaskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pieterskerk. Stuk voor stuk architectonische hoogstandjes die rijk zijn aan geschiedenis en tot op de dag van vandaag grootse kunstschatten herbergen.

Tot voor kort waren deze centrumkerken niet allen even eenvoudig te bezoeken, maar sinds een aantal jaren worden de kerkdeuren steeds meer geopend voor bezoekers. Gandante biedt u nu de mogelijkheid om zelf een selectie van drie kerken te maken uit de vijf voornoemde kerken. Vervolgens wordt u door een van onze gidsen deskundig van kerk naar kerk gebracht. Opgelet: niet alle kerken zijn altijd open voor bezoekers, dus vermeld zeker welke drie kerken u zou willen bezoeken wanneer u reserveert!

Terug naar overzicht  –  Reserveer