Onze mondaine Kouter

Gent is Parijs niet, laat dat duidelijk wezen. Al is er wel één plein dat qua allure zeker niet zou misstaan in de Franse hoofdstad: de Kouter.

De Kouter, pal in het hart van de stad, heeft een bewogen maar boeiende geschiedenis. Van in de Middeleeuwen, toen het nog ‘Peerdekouter’ werd genoemd, was het plein een plek waar de lokale bevolking ging flaneren om te zien en gezien te worden. Tot in de 19de eeuw werden hier ook militaire marsen en wapenschouwingen gehouden, wat de statigheid van het plein nogmaals onderstreept.

Het aristocratische karakter van de Kouter wordt verder versterkt door de aanwezigheid van enkele prachtige gebouwen in Barok en Rococo-stijl. Zo is er de Opera van Gent, het sierlijke Hotel Falligan, maar ook de statige Handelsbeurs, om er maar enkele te noemen. Onze gidsen flaneren graag met u langs de Kouter om u in te wijden in haar diepste geheimen en de mooiste anekdotes over de Gentse beau monde. Parijs mag dan wel Les Tuileries hebben, wij Gentenaars hebben de Kouter.

Terug naar overzichtReserveer