Zoektochten

Hier vind je onze zoektochten in en rond Gent. Op eigen houtje en eigen tempo ontdek je geheime hoekjes en verrassende plekken in verschillende Gentse wijken. Je kan een zoektocht alleen of in team doen, met of zonder gids.

Een boekje met zoektocht is te koop via info@gandante.be of aan het onthaal van het Belfort (elke dag open van 10u tot 17u30).

Voor buitenlandse bezoekers hebben we twee Engelstalige zoektochten in het centrum en één Franstalige zoektocht in het Patershol. Informeer ernaar aan het onthaal van het belfort!

Terug naar het overzicht van het aanbod

Van Eyck in Gent

Van Eyck in Gent

Tijdens deze zoektocht verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, over Jan Van Eyck, over het Lam Gods en zeker ook over de merkwaardige diefstal van het nog steeds niet teruggevonden paneel met de Rechtvaardige Rechters. Lees meer

Elke stap telt!

Elke stap telt!

Terug naar sportieve eenvoud. Sporten hoeft niet spectaculair of ingewikkeld te zijn. Experten schuiven een fikse wandeling zelfs naar voor als een goede manier om iets voor je gezondheid te doen. Lees meer

Portus Ganda – meer dan water alleen

Portus Ganda – meer dan water alleen

Wandelend langs het water, langs de resten van de allereerste nederzetting Ganda, langs de ruïnes van de Sint-Baafsabdij en het Spanjaardenkasteel, langs de herinneringen aan het slachthuis,… onthul je de geheimen van deze prachtige stadswijk.
Lees meer

Kinderfeest met zoektocht in het belfort

Kinderfeest met zoektocht in het belfort

Zoek je naar de ideale locatie voor een (verjaardags)feestje met jouw kleine spruit? In het belfort kunnen kindjes nu een toffe zoektocht spelen én achteraf krijgen ze nog een heerlijk zoete verrassing!

Lees meer

Sherlock Holmes in het Patershol

Sherlock Holmes in het Patershol

Een zoektocht voor het hele gezin in één van Gents oudste en gezelligste wijken. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je het Patershol beter kennen.
Lees meer

Miljoenenkwartier

Miljoenenkwartier

Het Miljoenenkwartier is een mondaine woonwijk achter het Sint-Pietersstation. De architectuur ontvouwt zich als een staalkaart van verschillende stijlen die populair waren tijdens de periode tussen de twee wereldoorlogen.
Lees meer

webdesign: markoniest