Zoektochten

Hier vind je onze zoektochten in en rond Gent. Op eigen houtje en eigen tempo ontdek je geheime hoekjes en verrassende plekken in verschillende Gentse wijken. Je kan een zoektocht alleen of in team doen, met of zonder gids.

Kostprijs: € 10/boekje. Een zoektochtboekje kan gedeeld worden door 3 à 4 personen.

Boekjes zijn te koop op de Botermarkt 9, 9000 Gent (dinsdag tot zondag tussen 10u00 en 18u00). Op maandag enkel via afspraak info@gandante.be.

Voor buitenlandse bezoekers hebben we twee Engelstalige zoektochten in het centrum en één Franstalige zoektocht in het Patershol. Informeer ernaar aan het onthaal van het belfort!

Terug naar het overzicht van het aanbod

Zoektocht Van Eyck in Gent

Zoektocht Van Eyck in Gent

Tijdens deze zoektocht verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, over Jan Van Eyck, over het Lam Gods en zeker ook over de merkwaardige diefstal van het nog steeds niet teruggevonden paneel met de Rechtvaardige Rechters. Lees meer

Portus Ganda – meer dan water alleen

Portus Ganda – meer dan water alleen

Wandelend langs het water, langs de resten van de allereerste nederzetting Ganda, langs de ruïnes van de Sint-Baafsabdij en het Spanjaardenkasteel, langs de herinneringen aan het slachthuis,… onthul je de geheimen van deze prachtige stadswijk.
Lees meer

Sherlock Holmes in het Patershol

Sherlock Holmes in het Patershol

Een zoektocht voor het hele gezin in één van Gents oudste en gezelligste wijken. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je het Patershol beter kennen.
Lees meer

Miljoenenkwartier

Miljoenenkwartier

Het Miljoenenkwartier is een mondaine woonwijk achter het Sint-Pietersstation. De architectuur ontvouwt zich als een staalkaart van verschillende stijlen die populair waren tijdens de periode tussen de twee wereldoorlogen.
Lees meer