Nocturne in het belfort

Exclusief via Gandante: een nocturne hoog boven de Gentse daken in het Gentse belfort. Geniet van een heerlijk aperitief met feeëriek zicht op het verlichte Gent.

‘Zo lelijk als de nacht’ is een gezegde dat niet opgaat in Gent, integendeel! ‘s Nachts wordt de stad nog mooier, mag je gerust stellen, met dank aan het Gentse lichtplan. En er is geen betere plek om dat panorama te bewonderen dan vanop de rondgang van het Gentse belfort op 65 meter hoogte.

Onze gids neemt je eerst mee op stap langs het secreet (waar ooit de privileges van de stad opgeslagen werden), de oude draken, Klokke Roeland en de prachtige klokkenkamer. Wat begint met een kijkje in de onderaardse gangen eindigt helemaal bovenaan in de rondgang van de toren, waar je vanop de vier zijden van het belfort een adembenemend zicht op Gent krijgt voorgeschoteld. Wanneer je terug enigszins op adem bent gekomen, word je getrakteerd op een heerlijk aperitief (Gulden Draak, cava of fruitsap). Desgewenst kan deze nocturne ook uitgebreid worden met een copieus broodjesbuffet of met proevertjes in het historische decor van de Lakenhalle.

Terug naar overzichtReserveer