Adriaen Brouwer – Meester van Emoties

In Oudenaarde, het cultureel hart van de Vlaamse Ardennen, zag de barokschilder Adriaen Brouwer in 1606 het licht. Hij was een tijdgenoot van Rubens en Rembrandt en misschien wel net zo getalenteerd. Helaas stierf hij te jong om even beroemd te worden als hen.

In het overweldigende stadhuis van Oudenaarde loopt vanaf september de tentoonstelling ‘Meester van Emoties’ waarin u de duizelingwekkende veelzijdigheid, de hoge artistieke kwaliteit en het innovatieve karakter van zijn oeuvre kan ontdekken in kleurrijke impressies van kroegen, boeren en landschappen. Deze expo is uniek in haar soort, want nog nooit werd een volledige tentoonstelling exclusief aan deze meester gewijd. Vele meesterwerken worden maar even door hun Europese en Amerikaanse eigenaars uitgeleend: wees er dus snel genoeg bij!

We combineren deze tentoonstelling met een bezoek aan de 14de -eeuwse lakenhalle waar we de imposante collectie Oudenaardse wandtapijten kunnen bewonderen. Pour la petite histoire: Adriaens vader heeft hier nog kartons voor gemaakt, lang voor Adriaen de kunstwereld zou bestormen.

De expositie loopt van 15 september tot 16 december 2018 in het stadhuis van Oudenaarde. Desgewenst kan een bezoek aan de expo met onze bevlogen gidsen uitgebreid worden met een culinair arrangement en een bezoek aan het moderne kunstparcours Charivari. Prijzen en meer info via info@gandante.be. Informatie over de tentoonstelling kan u vinden via deze link. In samenwerking met de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra!

Terug naar overzicht