Op zoek naar eetbare en medicinale planten in de Gentbrugse Meersen

Stadsuitbreiding betekent niet alleen meer asfalt en meer betonnen gebouwen. In Gent betekent dat ook meer parken en meer groen. En een van de mooiste nieuwe groenpolen is ongetwijfeld de Gentbrugse Meersen!

Er is in de afgelopen jaren behoorlijk wat werk gestoken in de Gentbrugse Meersen, en dat valt op. De groene long van 240 hectaren, geprangd tussen de Gentbrugse woonwijken en de statige Schelde, is een van de parels van de Gentse stadsplanning en heeft verschillende functies. Een recreatieve functie voor de stadsbewoners, die er kunnen wandelen, sporten en spelen, maar ook een ecologische functie, met weiden en bossen waarin dieren van allerlei pluimage zich thuis kunnen voelen.
 
In een wandeltocht van 2 tot 2,5 uur met onze gids, die de Gentbrugse Meersen kent als haar broekzak.  Ze zal uw groep inwijden in de verschillende functies van de Gentbrugse Meersen en u gaat op zoek naar wilde eetbare planten die ook medicinaal te gebruiken zijn. Volgens de seizoenen veranderen de planten die we zoeken.
 
Deze wandeling duurt 2,5 uur en start aan café Boer Janssens. Meer info en reservatie via info@gandante.be!