Medicinale planten – Uitgesteld naar 2021

Planten en bloemen zijn niet enkel van esthetisch of van culinair nut, ze komen ook van pas bij allerhande kwaaltjes. Deze wandeling gaat dieper in op de genezende kracht van planten in onze streek.

UPDATE: Floraliën Gent 2020 wordt uitgesteld naar april 2021. De gezondheid en het welzijn van de duizenden bezoekers en iedereen die bij de organisatie betrokken is, zorgde voor die beslissing. Indien u al gereserveerd had bij ons, nemen wij contact op met u van zodra er meer duidelijkheid is over een nieuwe datum. Indien u vragen heeft over aangekochte toegangstickets, kan u terecht bij veerle@floralien.be.

We stappen van het Citadelpark naar de tuin van de St-Pietersabdij. Daar staan we eerst stil bij de aangelegde kruidentuin, om vervolgens de wijngaard en de bijenkasten bezoeken. De gids heeft heel wat te vertellen, onder meer over het gebruik van tuinkruiden door de ziekenbroeders, om zieken te genezen – voor zover dat toen mogelijk was.

Indien er ons nog tijd rest, sluiten we deze wandeling af in het Muinkpark. U wordt rondgeleid door een natuurgids, die ook goed thuis is in de Gentbrugse Meersen. Ook daar kan desgewenst een wandeling aangeboden worden. Info en reservatie via info@gandante.be.