Maeterlinck en de Gentse literatuur

Iets meer dan honderd jaar geleden kreeg Maurice Maeterlinck, symbolist en vaandeldrager van een generatie in het Frans schrijvende Vlamingen, de Nobelprijs voor de literatuur (1911). Vooral zijn ‘Blauwe Vogel’ maakte hem onsterfelijk.

Geboren en getogen Gentenaar, bracht de liefde hem naar Frankrijk. Maar ook in zijn geboortestad woonde hij op teveel locaties in en rond Gent om die alle te kunnen bezoeken tijdens één wandeling. Wel belichten we markante periodes uit zijn leven en citeren we uit zijn oeuvre waarbij we de link met bekende tijdgenoten, schrijvers zowel als kunstenaars leggen.

We starten aan het Veerleplein, in de schaduw van het Gravensteen. Op weg naar ons eindpunt, de ‘Lightning Bird Tree’ aan de Jakobijstraat, geven we op onvermoede plekken allerlei letterkundige anekdotes ten beste. Ook het Maeterlinck-kabinet in het Vander Haeghen-museum in de Veldstraat komt uiteraard aan bod. Een wandelcauserie voor de meerwaardezoekers, cultuurtoeristen en verkenners van een stukje Onbekend Gent.

We hebben trouwens ook een wandeling in ons aanbod die zich meer toespitst op de nalatenschap van andere Gentse auteurs. Lees meer hierover via deze link.

Terug naar overzicht  –  Reserveer