Van Macharius tot Heirnis – een wandeling vol verrassingen in een stukje onbekend Gent

Zowel de wijk Macharius, Heirnis als Scheldeoord kenden sinds kort een grondige wijziging. Van verouderde en verloederde woonbuurten zijn ze door grondige renovatie uitgegroeid tot populaire woonbuurten die veel jonge gezinnen aantrekken.

Hoewel deze wijken slechts op tien minuten wandelen van het stadscentrum liggen, zijn ze niet meteen toeristische trekpleisters. Eerder oases van rust in een drukke stad. Toch liggen ze bezaaid met bouwkundige pareltjes en mooie plekken. Zo springt de voormalige Lousbergsfabriek, die een tweede leven kreeg als middelbare school, in het oog en ook het Van Eyck-zwembad is met haar Art déco-interieur een volstrekt unieke plek. Om van de vele stadsvilla’s én 19de-eeuwse beluiken aan de Visserij en de Lousbergskaai maar te zwijgen.

De wijken werden verder opgefrist met diverse parken en pleinen waaronder het Spaans kasteelplein, de Sint Baafssite, het Koningin Astridpark, het Rommelwaterpark, het Snoekpark, het Veermanplein, het Lousbergspark, het Visserijpark, het speelterrein Wolterslaan en het Bijgaardpark. Op onze tocht door deze drie wijken doen wij uiteraard ook een aantal van deze groene oases aan.

Onze gids zal uw groep in deze wandeling bewijzen dat je in deze wijken evenveel over de Gentse geschiedenis te weten kan komen dan in het veel drukkere stadscentrum.

Terug naar overzicht   –   Reserveer