Lichtfestival Gent

In het putje van de winter wordt Gent omgetoverd tot een sprookjesstad tijdens het derde Lichtfestival. Laat je verwonderen en meevoeren, dompel jezelf onder in de feeërieke sfeer van tientallen lichtinstallaties. Onze gidsen wijzen je de weg langs de kunstwerken en maken je wegwijs in het Gentse lichtplan. Je bezoek eindigt boven in het Belfort, met een uniek zicht over de verlichte binnenstad!

Programma:

Waar vind je een unieke variatie aan 1000 jaar bouwstijlen gecombineerd met hedendaagse lichtkunst? Juist, in Gent. Het lichtplan is speciaal voor Gent ontworpen. Geïnspireerd op de introverte, sobere persoonlijkheid van de stad werd het volledig geïntegreerd in de stedenbouwkundige planning. Maar de vraag om de stad te verlichten is niet nieuw, dat blijkt uit het feit dat men al vanaf de middeleeuwen zoekt naar oplossingen. Oude en nieuwe ingrepen worden in de spotlight geplaatst.

Onze gids neemt je mee langs de verschillende lichtinstallaties en licht onderweg de kunstwerken en de kunstenaars toe. Ook de geschiedenis van licht in de stad komt aan bod.

VOOR INDIVIDUELEN:

Op vr. 30/1 en zat. 31/1 kan je mee met onze gids voor een rondleiding langs de meest opvallende lichtinstallaties. De rondleiding duurt 2 u. We starten telkens om 19u aan de Kouter. Inschrijven is noodzakelijk via info@gandante.be (€ 7 pp).

Update: alle wandelingen zijn volzet!

 

VOOR GROEPEN:

Rondleiding in de stad – 2 of 3 uur

De gids neemt de groep mee langs de belangrijkste werken van het Lichtfestival en vertelt meer over licht in de stad. Een rondleiding kan eindigen met een bezoek aan het Belfort.

De prijs is € 80/gids voor 2 uur of € 100/gids voor 3 uur.

Ism Artoria kunnen we ook een programma op maat samenstellen. Denk aan een boottocht, een driegangendiner, een opwarmertje tussendoor,…

 

Praktisch:

De rondleidingen kunnen doorgaan in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans. We starten graag op de Kouter, we voorzien hier een duidelijk startpunt, vlot bereikbaar.

 

Terug naar overzicht   –   Reserveer