Leiecruise langs kunstenaarsdorpen

Ideaal voor wie wil ontsnappen aan de drukte van de stad! We varen naar Sint-Martens-Latem en Deurle, van op het water geniet je van de schilderachtige oevers langs de Leie.
Na de afvaart in Gent varen we naar Sint-Martens-Latem om daar te ondergedompeld te worden in het kunstenaarsverleden van de gemeente. Na de rondleiding gaat de tocht verder naar Deurle, ondertussen voorzien we aan boord een breughelbuffet.

Aangekomen in Deurle toont de gids je de meest pittoreske hoekjes van dit ‘mooiste dorp van Oost-Vlaanderen’. Ook Deurle was de thuishaven van verschillende kunstenaars en schrijvers zoals Gustaaf en Leon De Smet en Cyriel Buysse. Tijdens de rondleiding in dit dorpje begrijp je waarom.

Na de rondleiding wacht de boot om je terug te brengen naar Gent.

Duur: ong. 8u. Afvaart en aankomst aan de Grote Huidevettershoek in Gent. Prijs: vanaf € 60 voor min. 20 personen (excl. lunch)

Opgelet: op de boot kunnen er max. 30 personen mee! Er zijn verschillende cateringmogelijkheden op de boot. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Dit dagprogramma aan de kunstenaarsdorpen kan ook uitgebreid worden met een exclusief bezoek aan de Koutermolen in Sint-Martens Latem, een molen waarvan de eerste sporen terug gaan tot de 14de eeuw.

Terug naar overzicht   –   Reserveer