Ledeberg leeft & Gentbrugge beleeft – Doordacht omgaan met de Gentse ruimte

De Gentse bevolking groeit en dat vraagt ruimte. Maar ruimte is schaars. Gent kiest radicaal voor een duurzame stadsontwikkeling die naam waardig. Belangrijk is dat Gent een stad op mensenmaat blijft. Mét respect voor het verleden.

De herwaardering van de negentiende-eeuwse gordel rond de stad past in dit plaatje. Die herwaardering wordt wijk per wijk bekeken. We creëren een stad waar functies als wonen, werken, ontspannen en voorzieningen dicht bij elkaar liggen. Waar groen is en waar mensen zich veilig kunnen verplaatsen met de fiets of met het openbaar vervoer. Dit doen we door al die functies met elkaar te verweven. Dat versterkt de sociale cohesie en creëert ruimte voor economische groei. Groen en water maken de stad aangenaam om te wonen en te ontspannen. Waterlopen brengen groen tot in het centrum en zorgen voor verkoeling, waardoor het hitte-eilandeffect vermindert.

We maken een stad voor iedereen, mét iedereen. We zetten daarom meer in op het collectieve in plaats van op het individuele: we delen ruimtes om te wonen, te werken, creatief te zijn (cohousing, coworking, cocreatie). Tijdelijke invullingen geven plekken een nieuw leven. Ga mee op ontdekking en beleef hoe de stad van vandaag aan duurzame oplossingen werkt voor de grote uitdagingen van vandaag en morgen. We vertrekken aan het STAM voor een fietstocht van 3 uur. De groep dient eigen fietsen mee te brengen.

Informatie en reservatie via info@gandante.be!