Kunsthal Gent en de oude Karmelieten

In één van Gents best bewaarde oude wijken, het Patershol, vinden we Kunsthal Gent terug. Een unieke vrijhaven voor moderne kunstenaars in verschillende disciplines.

Kunsthal Gent is gevestigd in het oude Caermersklooster, een monument dat al erg lang dienst doet als tentoonstellingsplek. In Kunsthal Gent ontmoeten verschillende artistieke spelers en disciplines in de kunsten elkaar. Opkomende, gevestigde, lokale én internationale namen zijn er te gast: zij presenteren er hun werk in tentoonstellingen of ontwikkelen er hun artistieke praktijk.

Tijdens een rondleiding in Kunsthal Gent gaat onze gids dieper in op twee zaken. Enerzijds de vruchtbare artistieke bodem die het pand heeft in haar huidige invulling. Maar anderzijds komt ook de rijke geschiedenis van het veertiende-eeuwse Karmelietenklooster uiteraard aan bod. Wat we niet aandoen, zijn de beide pandhoven.

Privé rondleidingen kunnen op zaterdag en zondag doorgaan in juli. Vanaf augustus zijn rondleidingen mogelijk vanaf donderdag tot zondag met het Zomersalon! Reserveren kan via: info@gandante.be.

742 Gentse kunstenaars tonen en verkopen hun werk in Kunsthal Gent tijdens de tweede editie van het Zomersalon

Kunsthal Gent presenteert:
BUY LOCAL #2 , de tweede editie van het Zomersalon, na een geslaagde première met 590 Gentse kunstenaars in 2020.BUY LOCAL #2 brengt in juli en augustus 2021 werk van 742 Gentenaars bijeen, in Kunsthal Gent én online. Met dit initiatief roept Kunsthal Gent voor het tweede jaar op rij op om Gentse kunstenaars te steunen door hun werk te kopen. Dat is nodig want de coronacrisis blijft voor financiële moeilijkheden zorgen bij kunstenaars. De opbrengst van de verkoop van de werken gaat opnieuw integraal naar de kunstenaars.
BUY LOCAL #2 combineert werk van jong en oud (de jongste deelnemer is 18, de oudste 84), van bekende (Robbert & Frank, Willem Boel, Joëlle Dubois, Sofie Muller, Lieve Dhondt) en onbekende kunstenaars en in verschillende media (schilderijen, foto’s, sculpturen, installaties, performances, grafiek, audio- en videowerk). De prijzen van de werken variëren van €8 voor een gezeefdrukte t-shirt van Gustave Demoen tot € 12.000 voor een marmeren sculptuur van Francis Bekemans.Het resultaat is een overweldigende tentoonstelling die een unieke blik geeft op de Gentse beeldende kunstscene. Alle spelers die in Gent met hedendaagse kunst bezig zijn, werken mee aan dit initiatief: van galerijen als Barbe Urbain, Kristof De Clercq Gallery en Tatjana Pieters over musea als S.M.A.K., Design museum en Museum Dr. Guislain tot scholen als KASK, HISK en LUCA School of Art.
Bron: https://clubparadis.prezly.com/742-gentse-kunstenaars-tonen-en-verkopen-hun-werk-in-kunsthal-gent-tijdens-de-tweede-editie-van-het-zomersalon