Kinderrechtenwandeling

MAAK KENNIS MET DE KINDERRECHTENWANDELING

Deze wandeling met gids loodst je langs bekende en verrassende plekken in Gent en maakt de kinderrechten concreet en bespreekbaar voor de kinderen en jongeren uit jouw klas.

©Djapo

PRIKKELENDE VRAGEN EN ACTIVERENDE WERKVORMEN

Aan de hand van prikkelende vragen en activerende opdrachten worden je leerlingen zich bewust van hun rechten én die van leeftijdsgenoten wereldwijd. Bij elke halte nemen de leerlingen de tijd om kennis te maken met een of meerdere kinderrechten. De begeleider zet de leerlingen aan het denken of nodigt hen uit om met elkaar in dialoog te gaan, een kinderrecht kritisch te onderzoeken of ideeën te bedenken. Deze wandeling zet dus niet enkel de benen maar ook het brein in beweging.

LESPAKKET

Wil je de kinderrechtenwandeling samen met je leerlingen voorbereiden of wil je nadien samen terugblikken en wat dieper ingaan op een aantal kinderrechten? Bij je inschrijving ontvang je het bijhorend lespakket bestaande uit 2 lessen, zowel voor lager als voor secundair onderwijs. Beide lessen – voorbereiding en naverwerking – zijn modulair opgebouwd d.w.z. dat je zelf blokjes van 20 à 25 minuten kan kiezen en uitvoeren met je leerlingen.

RESERVERING EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Doelgroep: 3de graad lager onderwijs (ook BuBaO) en 1ste graad middelbaar onderwijs (ASO, BSO, TSO, BuSO)

Waar: Vertrek aan het Kinderrechtenplein (Lievekaai in Gent)

Duur: 120 minuten

Prijs: Gratis voor Gentse scholen – € 90 per gids voor niet-Gentse scholen. De Stad Gent draagt de kosten voor alle Gentse scholen. Niet-Gentse scholen betalen voortaan zelf de gids.

Aantal deelnemers: 20 à 25 personen per gids (afhankelijk van de wensen van de leerkracht).

De eindtermen lager en secundair staan in het lespakket vermeld.

 

De kinderrechtenwandeling werd ontwikkeld door Djapo in opdracht van de Stad Gent. De gidsen van Gandante staan in voor de begeleiding van klassen. Reserveren kan via info@gandante.be.

©Djapo