Historisch Groen – Uitgesteld naar 2021

Gent heeft van oudsher een mooi evenwicht bewaard tussen enerzijds stenen huizen en straten en anderzijds bomen en parken. Je komt het allemaal te weten tijdens deze wandeling!

UPDATE: Floraliën Gent 2020 wordt uitgesteld naar april 2021. De gezondheid en het welzijn van de duizenden bezoekers en iedereen die bij de organisatie betrokken is, zorgde voor die beslissing. Indien u al gereserveerd had bij ons, nemen wij contact op met u van zodra er meer duidelijkheid is over een nieuwe datum. Indien u vragen heeft over aangekochte toegangstickets, kan u terecht bij veerle@floralien.be.

Deze wandeling vertrekt aan de Floraliënhal en loopt voornamelijk langs water en groen – via het jaagpad langs de Schelde, om uiteindelijk het centrum te bereiken en te eindigen aan het Zuidpark. Onderweg passeren we onder meer de solitaire plataan op het Prudens Van Duysseplein, het standbeeld van Charles de Kerckhove, de Kanazawa tuin op de binnenkoer van de Blandijnberg (tijdens weekdagen), het Emmaüskasteeltje, de Krook, historische huizen aan de Kouter en de Veldstraat: stuk voor stuk locaties waar onze gids verschillende verhalen en anekdotes zal opdissen.

Ook de uitgaansbuurt komt aan bod, het is immers de plek bij uitstek om de bloemetjes buiten te zetten. Info en reservatie via info@gandante.be!