Het Citadelpark

Ooit stond er een citadel, maar daarvoor een fort, en nog eerder een eiken- en vlierbessenbos. De laatste heuvel vóór de samenvloeiing van Leie en Schelde was natuurlijk een ideale uitvalsbasis voor de bescherming van de stad.
In de 19de eeuw groeide het idee dat groen in de stad noodzakelijk was. De zwaar vervuilde binnenstad had namelijk niet veel frisse lucht meer te bieden. En de burgerij had toch een plek nodig om te ‘promeneren’? Het landschapspark werd in verschillende fases aangelegd. Het moest een ontmoetingsplaats waardoor voor de burgerij, gebaseerd op verschillende emoties.

Met de gids maken we de promenade, langs het lovertheater, de Art Deco rozentuin, de muziekkiosk, de Floraliënhal, de vele standbeelden, de musea, het militaire verleden … Samen met het Moorke mijmeren we over de grootse geschiedenis van dit park. Tegelijkertijd blikken we ook vooruit, met het te verwachten Masterplan voor het park.

De climax van de wandeling is zeker en vast het bezoek aan het ‘aquarium’, waar veel Gentenaars niet eens het bestaan van kennen. Onder de drie tunnels gaan we even op ontdekking in de grot, waar ooit roofdieren werden opgesloten en exotische vissen werden tentoongesteld. Dit is een unicum!

Afspraak aan de trappen van het MSK.

Terug naar overzicht  –  Reserveer