Een halve dag in Melle – Uitgesteld naar 2022

Melle is een typisch voorbeeld van een dorp waar vroeger veel bloemisterijen waren langsheen de Brusselse Steenweg, die nu allemaal verkaveld worden tot woonwijken. Toch valt er nog steeds heel wat te ontdekken.

In Melle bieden wij drie verschillende wandelingen aan, die uitstekend te combineren zijn met een bezoek aan de Floraliën in de voor- of namiddag.

1. Een bezoek aan vier privé-tuinen, op wandelafstand van elkaar

Een familietuin met romantische inslag, een bostuin met stinzenplanten, een beeldentuin en de “altijd bloeiende tuin”: vier particuliere tuinen stellen zich open om jullie te ontvangen. Het betreft tuinen voornamelijk gecreëerd en ingericht door de eigenaars waarin ze zich op hun best voelen.
Kleine ideeën opdoen en rustig genieten van water en groen staan hierbij voorop!

2. Een bezoek aan het wijngoed Rhode in Gontrode

Op fietsafstand van Gent vinden we dit wijngoed, waar men zich al jarenlang specialiseert in heerlijke witte wijnen. Een bezoek meer dan waard, zowel voor kenners als voor leken.

3. Een bezoek aan de tuinbouwschool in Melle (serres, tuin en orangerie)

Op 30 april 1849 werd op het bedrijf van Louis-Benoit Van houtte het ‘institut Royal d’Horticulture de Gentbrugge opgericht als eerste tuinbouwschool op het continent. Bijna twee eeuwen later is deze plek nog steeds een instituut in groene middens!

Info en reservatie via info@gandante.be.