Fietstocht: Ghent inside out

De fietstocht ‘Ghent inside out’ maakt een lus rond de Kuip van Gent en toont dat Gent niet alleen middeleeuws is, maar een stad van alle tijden. We bezoeken plaatsen, monumenten en parken die zelfs bij echte Gentenaars weinig gekend zijn.

De stadskuip met de drie torens kennen we intussen allemaal. Maar Gent heeft zoveel meer te bieden. Met de fiets raken we een stuk vlotter op die plekken en via rustige paden zal u samen met onze gids verschillende verborgen parels van Gent kunnen aanschouwen.

We vertrekken vanuit het zuiden van de stad, in de omgeving de stationsbuurt en het fabuleuze miljoenenkwartier, en fietsen rustig oostwaarts tot één van de abdijen waaruit deze stad is ontstaan. Staat verder nog op het programma: een prachtig geconserveerde middeleeuwse wijk, een panoramisch begijnhof en een 19de eeuws kanaal dat gegraven werd toen de toenmalige stad uit haar voegen aan het barsten was. Voor elk wat wils, zal u zien.

Reken iets meer dan drie uur voor deze fietstocht, de groep voorziet haar eigen fietsen. Fietsen vallen ook eenvoudig te huren bij de Fietsambassade, klik daarvoor op deze link. Maximum 14 deelnemers per gids. Informatie en reservatie via info@gandante.be!