Fietstocht: Gentse professoren verfraaien de stad

Een fietstocht die ons leidt langs de nalatenschap van verschillende iconische figuren van de Gentse Universiteit in de voorbije twee eeuwen.

De fietstocht verloopt langs iconische universiteitssites (historische en hedendaagse), langs gebouwen ontworpen door universiteitsprofessoren en sites die herinneringen aan personen oproepen die verband houden met de universiteit maar Gent hebben verrijkt en verfraaid. Ze liggen verspreid over de stad.

Vertrek en aankomst zijn voorzien aan het Sint-Pietersstation, waar fietsen te huur zijn. Bij de uitbouw van het traject is zoveel mogelijk rekening gehouden met fietsvriendelijke wegen. Opmerking: de tocht verschilt van het fietstraject dat de universiteit heeft ontworpen en dat langs de verschillende universiteitsgebouwen en faculteiten verloopt.

‘Gentse professoren verfraaien de stad’ kan eventueel ook als wandeltocht gereserveerd worden, zij het wel in een ingekorte versie. Vermeld dit zeker op het reservatieformulier! De wandeling vertrekt dan aan het Laurentplein.

Terug naar overzichtReserveer