Gentse auteurs komen uit de kast – Een literaire ontdekking van De Krook

De bibliotheek wordt vernieuwd, maar hoe zit het met de boeken? Wees gerust: ook in de Krook verdwijnen zij niet uit de schijnwerpers. Meer zelfs, de verhuis is een uitgelezen moment om een aantal Gentse schrijvers vanonder het stof te halen.

Gent is altijd al een stad geweest waar schrijvers goed gedijen. Het is niet toevallig dat Maurice Maeterlinck, de enige Belgische nobelprijswinnaar van de literatuur, een rasechte Gentenaar was. Maar hij is lang niet de enige grote auteur die leefde in de Arteveldestad. Denk maar aan Malpertuis, Virginie Loveling of Jean Ray, om er slechts een handvol op te sommen.

Tijdens deze ludieke, literaire verkenning van de Krook, focussen we op deze grote Gentse auteurs. Sommigen vinden we gewoon in de rekken, anderen verstoppen zich in onverwachte hoeken van het gebouw. De ideale manier om je kennis van ons Gents literair erfgoed op te frissen én ondertussen de vele multimediale mogelijkheden in de nieuwe stadsbibliotheek te verkennen. Ook de architectuur van dit unieke gebouw komt zijdelings aan bod.

Zowel oude als moderne schrijvers en boeken komen aan bod in deze eigenzinnige literaire wandeling. Let op: deze rondleiding zou wel eens aanstekelijk kunnen werken, dus de kans is groot dat u beladen met boeken de Krook verlaat!

Reserveer