Gents groene long: de Gentbrugse Meersen

Stadsuitbreiding betekent niet alleen meer asfalt en meer betonnen gebouwen. In Gent betekent dat ook meer parken en meer groen. En een van de mooiste nieuwe groenpolen is ongetwijfeld de Gentbrugse Meersen!

Er is in de afgelopen jaren behoorlijk wat werk gestoken in de Gentbrugse Meersen, en dat valt op. De groene long van 240 hectaren, geprangd tussen de Gentbrugse woonwijken en de statige Schelde, is een van de parels van de Gentse stadsplanning en heeft verschillende functies. Een recreatieve functie voor de stadsbewoners, die er kunnen wandelen, sporten en spelen, maar ook een ecologische functie, met weiden en bossen waarin dieren van allerlei pluimage zich thuis kunnen voelen.

Ontdek het domein in een wandeltocht van een tweetal uur met onze gids, die de Gentbrugse Meersen kent als haar broekzak. Ze zal uw groep inwijden in de verschillende functies van de Gentbrugse Meersen, maar zal u ook een boeiende geschiedenis schetsen van de oude bewoners van het gebied, zoals de kloosterzusters van de Rijke Klaren en de eerste bewoners van het nabijgelegen Kasteel Coninxdonk met bijbehorende boerderij (nu een zelfoogstboerderij). Met verder ook nog het mooie Vredesmonument en het hartverwarmende Geboortebos op uw pad, kan het niet anders dat u ogen en oren te kort zal komen voor deze wandeling!

Een bezoek aan de Gentbrugse Meersen kan ook als fietstocht. Ook deze neemt ongeveer twee uur in beslag en verwacht wordt dat uw gezelschap eigen fietsen meebrengt. Opgelet: op de laatste zondag van elke maand kunnen wij de Gentbrugse Meersen niet bezoeken!

Terug naar overzicht  –  Reserveer