Gent, een natuurlijke schoonheid – Een verhaal over water, groen en monumenten

Van alle steden in ons land is Gent ongetwijfeld de allermooiste. Puur natuur, al is ze niet vies van een beetje opsmuk hier en daar.

We starten aan de ingang van Het Kuipken, het Gentse sportpaleis in het Citadelpark. De wandeling brengt u naar minder bekende en, voor sommigen onder ons, volledig onbekende delen van de stad. In dit verhaal spelen water, groen en monumenten de hoofdrol. We beëindigen onze wandeling in de buurt van de Kouter.

Onderweg worden allerhande verhalen verteld en gebouwen besproken. Zo komen onder meer de solitaire plataan op het Prudens Van Duysseplein, het verhaal rond Charles de Kerckhove de Denterghem, De Kanazawatuin en de art decotuin van de Blandijnberg (beide tuinen kunnen enkel op weekdagen bezocht worden) aan bod. Maar ook het Emmaüskasteeltje met de nog bestaande ijskelders, de restanten van de Gentse dierentuin, de Krook met de Gentse uitgangsbuurt waar men ‘de bloemetjes kan buiten zetten’ én het rattenverhaal aan de rand van het water. Ze spreekt na al die jaren nog steeds even hard tot de verbeelding, ons mooie Gent!

Info en reservatie via info@gandante.be!