De Waalse Krook

Van leerlooiers tot gloeikousjes, van textielfabrieken tot hippe cafés, van Wintercircus tot bibliotheek van de 21ste eeuw. We verkennen de site van de Waalse Krook, gekneld tussen Schelde en Walpoortstraat. De gids neemt je mee langs het verleden en de toekomst van de wijk.

In 2017 verrijst in het centrum van Gent een nieuw centrum voor kennis, cultuur en economie. Een nieuwe bibliotheek – een plaats voor leren, ontmoeting en beleving – en het Centrum voor Nieuwe Media. In het futuristische gebouw (een gedurfd ontwerp van Coussée en Goris Architecten) vinden we de bibliotheek van de 21ste eeuw, waarin de nadruk ligt op een multimediale aanpak.

Maar daar blijft het niet bij, ook een ander groot gebouw in dezelfde wijk krijgt een welverdiende facelift. In het gerenoveerde Wintercircus wordt ruimte voorzien voor ontmoeting, wonen, kantoren, handel, horeca en een nagelnieuwe state-of-art concertzaal. De hele buurt tussen de Walpoortbrug, de Ketelvaart, de Nederschelde, de Lammerstraat en het begin van de Sint-Pietersnieuwstraat wordt grondig aangepakt.

De Waalse Krook heeft heel wat troeven die u zullen bekoren. Wij kunnen in onze wandeling dan ook verschillende invalshoeken hanteren, op maat van uw interesses. Zo is er een wandeling waarin de focus ligt op de wijk zelf, een wandeling waarin de focus ligt op de boeiende architectuur in de omgeving én een wandeling waarbij we naast de wijk ook de nieuwe bibliotheek uitgebreid behandelen. Geef aan in het reservatieformulier waar uw voorkeur naar uitgaat.

Terug naar overzicht   –   Reserveer