De spanning tussen klassieke, historiserende en art nouveau gebouwen in het Kunstenkwartier.

Deze wandeling van de Walpoort naar het Citadelpark voert u langsheen de belangrijkste bouwstijlen van de voorbije twee eeuwen én geeft u tevens een beeld van de maatschappelijke transformatie van Gent in die periode.

Onze gids wacht u op aan de Walpoort, in de buurt van het markante stadstheater Minard. Deze wijk, momenteel aan een grote transformatie onderhevig, omvat heel wat neoclassicistische woningen van de gegoede Gentse burgerij. We bekijken onder meer het huis van Minard zelve, het huis van Waes, het theater en het het Venetiaans gebouw van Roelandt.

De wandeltocht zal u vervolgens verder langs de Vooruit, het Sint-Pietersplein en het Kramersplein brengen en een heel gamma aan bouwstijlen en interessante woningen tonen. Eindigen doet onze gids in de statige Kunstlaan en de de Leopold II-laan, waar parels te bewonderen zijn uit de art nouveau en het eclecticisme. U zal in één wandeling leren hoe de architecten en de vroegere bewoners van deze woningen hun ideeën over de maatschappij vorm gaven in steen, cement en ornament.

Voor meer info over of reservatie van deze wandeling, mag u mailen naar info@gandante.be.