De school van toen (nog tijdelijk te reserveren tot sluiting locatie)

Duik met jouw klas het verleden in! In deze samenwerking tussen Gandante en De School van Toen leren jouw leerlingen op een speelse manier alles wat er te weten valt over de Gentse onderwijsgeschiedenis.

Naar welke scholen gingen Gentse kinderen tijdens de middeleeuwen? In welke taal gaven leraars toen les? Waren klassen gemengd of waren er aparte scholen voor jongens en meisjes? Welke kinderen kregen les en welke kinderen moesten van jongs af aan gaan werken in smerige textielfabrieken? En hoe hard zijn Gentse scholen in de laatste honderd jaar veranderd?

De lange Gentse onderwijsgeschiedenis roept nog altijd meer vragen op dan antwoorden, en daarom slaan De School van Toen en Gandante de handen in mekaar met een nagelnieuw educatief programma voor Gentse lagere scholen. In dit interactief programma duikt jouw klas de Gentse onderwijsgeschiedenis in, van het ontstaan van Gent tot en met de situatie vandaag de dag. Jouw leerlingen zullen gauw ontdekken dat de geschiedenis van scholen nauw verweven is met de boeiende geschiedenis van de Arteveldestad zelf!

Het programma duurt een drietal uur. In het eerste uur in De School van Toen worden de leerlingen enkele eeuwen terug geslingerd, en zullen ze alles leren over hoe Gentse kinderen in de woelige middeleeuwen naar school gingen. Na het eerste uur verlaten ze de vier muren en neemt de gids hen tijdens een fikse stadswandeling op sleeptouw langs het industriële erfgoed van Gent. Hier zullen ze alles leren over onderwijs in Gent tijdens de industriële 19de eeuw. Het derde uur van dit programma tot slot, speelt zich af in de Turkse wijk rond de Sleepstraat, waar de leerlingen worden ondergedompeld in de rijke migratiegeschiedenis van hun leeftijdsgenootjes.

Praktisch: dit educatief programma duurt een drietal uur en is alleen te volgen op dinsdag in de voormiddag vanaf 09:00. Hou er rekening mee dat het aantal beschikbare data beperkt is, dus geef zeker al een paar mogelijke opties mee. Vermeld op het reservatieformulier ook zeker de praktische gegevens van uw klasgroep (aantal leerlingen, leeftijd en de gegevens van de school).

Terug naar overzichtReserveer