De Rechtvaardige Rechters – De diefstal en de mogelijke vindplaatsen (lezing)

Weinig mysteries die de gemoederen zo blijven beroeren als de verdwijning van ‘De Rechtvaardige Rechters’, een paneel van het Lam Gods. Onze gids zoekt tussen de bomen mee naar het bos!

In de nacht van 10 op 11 april 1934 werden in de Gentse Sint-Baafskathedraal 2 panelen gestolen van het wereldberoemde schilderij ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Eén paneel kwam snel terecht, maar naar het andere, ‘De Rechtvaardige Rechters’, wordt nog steeds gezocht. In deze lezing maken wij, met projectie van beeldmateriaal, een reconstructie van dé kunstdiefstal van de 20ste eeuw en gaan we kijken naar de door amateur-speurders aangeduide mogelijke vindplaatsen.

Met het van Eyck-jaar 2020, de heisa om recente schilderijdiefstallen in kerken (onder meer in Zele) én een zoektocht naar de mogelijke vindplaats op de Kalandeberg te Gent, is de diefstal van de Rechtvaardige Rechters in 1934 meer dan ooit actueel. Een fascinerende lezing die zeker aanzet om zelf op zoektocht te gaan! Deze lezing valt ook te boeken als stadswandeling.

Lees via deze link een artikel uit De Standaard, waarin gids Dirk Van Nieuwenhuyze dieper ingaat op een mogelijke piste om het mysterie te ontsluieren.

Voor informatie en reservatie kan u terecht op info@gandante.be!