Haven Gent: een combinatie van bus- of fietstocht met bezoek aan de Zonneberg of het Waterspaarbekken

Tijdens een rondrit door de Haven van Gent ontdekken we de diversiteit van de havenactiviteiten. We rijden langs chemische bedrijven, een papierfabriek, een fruitsapterminal, … In de namiddag staat de Zonneberg of het Waterspaarbekken op het programma.

We beginnen de dag aan de Oude Dokken van Gent, en meer precies aan de nieuwe Bataviabrug. Een mooie plek om stil te staan bij de ongelofelijke evolutie die de Haven van Gent meemaakte doorheen de jaren.

Tijdens de rondrit met uw bus door de Haven van Gent ontdekt u de diversiteit van de havenactiviteiten. We rijden langs graansilo’s, chemische bedrijven, een papierfabriek, een fruitsapterminal, een elektriciteitscentrale… We reserveren voor u bij een heerlijk restaurant voor een voor- en hoofdgerecht volgens het marktverse aanbod.

Verder op het programma staat ofwel een bezoek aan ‘De Zonneberg’ in Zelzate, ofwel aan het Waterspaarbekken in Kluizen. De Zonneberg is een voormalig gipsstort dat in 2010 bedekt werd met 55000 zonnepanelen en dat nu schone stroom levert aan 4000 gezinnen in de omgeving. U komt er alles te weten over de herontwikkeling en de toekomstplannen. En boven op de berg heeft u een uniek uitzicht over de Gentse haven! Het Waterspaarbekken is dan weer een gigantische opslagplaats waar water wordt gezuiverd vooraleer het naar de waterleiding gaat. Een uniek en imposant decor, waar de interessante verhalen voor het rapen liggen.

Dit programma kan uiteraard aangepast worden aan de wensen van de groep.

Terug naar overzicht   –   Reserveer