City meets country

Nee, dit is geen voetbalmatch in Engeland, noch een band die alle soorten genres op een hoop smijt, maar een gegidste fietstocht die u van de stad naar het dorp brengt en u alles daar tussenin laat zien!

De fietstocht ‘City meets country’ brengt uw groep van de Gentse stationsbuurt naar het pittoreske Hansbeke. Best een stevige tocht, want de volledige lus heen en terug neemt een volle dag in beslag. Daarom ondernemen we enkel de heentocht op het zadel en na het eten kan u dan met de trein van Hansbeke terugkeren naar Gent, een tocht die amper tien minuutjes in beslag neemt. Onze gids kan met uw groep twee routes ondernemen, afhankelijk van de tijd die u op de fiets wenst door te brengen.

De langste route gaat langs schilderachtige en rustige fietspaden aan de Leieboorden. Via Afsnee, Baarle, St-Martens-Latem, Deurle, St-Martens-Leerne, Vosselare en Nevele, bereikt u tot slot Hansbeke, met zijn mooie wit-blauw gekleurde luikjes op de boerderijen. Stuk voor stuk heel pittoreske dorpen, die altijd al schilderskolonies waren. Op verschillende plekken onderweg is er de mogelijkheid om te stoppen en van een drankje te genieten.

Een kortere route slingert van Afsnee naar Drongen en gaat dwars door de velden naar Landegem en Hansbeke. Deze route start langs de Leieboorden en gaat dan verder langs landelijke wegen.

Beide routes vertrekken aan de Fietsambassade in de Voskenslaan, omdat je daar de fietsen kunt reserveren voor de groep. Voor info en reservatie kan je altijd terecht op info@gandante.be!