Campo Santo – Een wandelzoektocht voor kinderen

Kinderen zijn normaal gesproken niet echt gek van begraafplaatsen, en wie kan hen dat kwalijk nemen met al die griezelige graven, onheilspellende tombes en de mogelijkheid dat er geesten rondwaren? Deze zoektocht in het mooie Campo Santo zal hen gelukkig snel op andere gedachten brengen!

Het Campo Santo, ook wel gekend als het Gentse antwoord op Père Lachaise, behoeft nog weinig introductie. De plek is een oase van sereniteit in de stad en ligt bezaaid met kostbaar funerair erfgoed. Niks om bang van te worden dus! Op een speelse en positieve manier zullen wij de kinderen leren omgaan met de gewoontes en gebruiken omtrent het begraven van overleden personen in de 19de eeuw. Vooral de symboliek en de beeldhouwkunst op de vele oude graven zullen hierbij benadrukt worden.

In een interactieve wandelzoektocht (voor kinderen van 7 tot 12) zal de groep actief bezig zijn met het oplossen van vragen over alles wat er te zien valt. Het wordt geen wedstrijd op leven en dood maar een spel over leven en dood, waarbij op het einde een diploma wordt voorzien voor alle kleine bezoekers.

Terug naar overzichtReserveer