Belfort met beiaardkamer

Exclusief te bezoeken via Gandante: de beiaardkamer in het belfort! Leer alles over de wondere wereld van klokken, het stokkenklavier en de galmgaten.

Het Gentse belfort is niet alleen een prachtige toren met een onvergetelijk uitzicht vanop de rondgang, het is ook een kloeke stenen kolos. En dat is nodig ook, want de toren herbergt maar liefst 30.129 kilo aan klokkenbrons. Al die klokken, waaronder ook de befaamde Klokke Roeland, worden vakkundig aangestuurd door de stadsbeiaardier vanuit de beiaardkamer op de bovenste verdieping. En die beiaardkamer was tot voor kort Gents best bewaarde/bewaakte geheim, wegens niet te bezoeken.

Maar daar brengt Gandante nu verandering in. Onze gids kan bezoekers een rondleiding in het belfort aanbieden waarbij ook de beiaardkamer wordt bezocht en uitleg wordt gegeven over hoe stadsbeiaardier Kenneth Theunissen met het stokkenklavier de klokken zo aanstuurt dat ze de hele binnenstad bedekken met hun galmende noten. Een procédé uit lang vervlogen tijden, en net daarom zeer hard een bezoek waard!

Terug naar overzichtReserveer