Adellijk vertoon in de 17de en 18de eeuw

Kastelen zijn er in alle maten en vormen, zo zal dit dagprogramma bewijzen. Onze gids troont u mee van een elegant stadspaleis in het hart van Gent naar een imposant ridderhof in Laarne.

’s Ochtends spreken we af in het pittoreske centrum van Gent. Dat ligt bezaaid met elegante stadspaleizen, maar geen daarvan komt qua grandeur ook maar in de buurt van Hotel Dhane-Steenhuyse. Eenmaal binnen zal u de ogen niet geloven. Dit prachtige hôtel de maitre uit de 18de eeuw gaf ooit nog een tijdlang onderdak aan Louis XVIII, en het is niet moeilijk te snappen waarom. De salle à l’italienne, de prachtige plafondschilderingen en de statige binnentuin bezitten een sprookjesachtige schoonheid en hebben de tand des tijds perfect weerstaan. Een gids van Historische Huizen leert er u alles over.

Van het stadspaleis in Gent trekken we daarna naar de groene velden in Laarne, even buiten Gent. Daar, in de schaduw van de kasteelmuren, houden we eerst even halt voor een lekkere lunch en een verkwikkende koffie.

Vervolgens bezoeken we de waterburcht van Laarne, een robuust slot met een bewogen geschiedenis. Hoewel het in haar geschiedenis meerdere keren maar nipt ontsnapte aan een volledige vernieling, verkeert het vandaag de dag in uitstekende staat. Meer nog, de originele donjontoren uit de 12de eeuw valt nog steeds in al haar glorie te bewonderen. Elisabeth Bens is er kind aan huis en vertelt u alles over de levenswijze van de kasteelbewoners tijdens de 17de en 18de eeuw. Nadien is er steeds de mogelijkheid om een mooie buitenwandeling in de omgeving.

In november en december 2017 is het kasteel van Laarne uitzonderlijk niet te bezoeken voor groepen, maar daarvoor en daarna kan dit programma uitgevoerd worden naar uw wensen. Het dagprogramma kan eventueel ook ingekort worden tot een half dagprogramma. Beide kastelen worden dan bezocht na de middag met een stijlvol ‘high tea’-moment tussenin.

Terug naar overzicht   –   Reserveer