Stoken en brouwen in Gent (ism. Jeneverfestival)

25/11/2018
11:00to13:00

Wanneer werd de Gentenaar voor het eerst geconfronteerd met bier? Wat dronk hij voorheen? In welke wijken waren de meeste brouwerijen geconcentreerd?

Hoe organiseerden de brouwers en biervoerders zich? Was jenever een goed alternatief voor de eeuwige dorst van de stedeling of waren frisdranken dé zomerse aanrader? Gent vertoont in zijn gevels, monumenten en straatpalen nog talrijke en soms verrassende sporen van de eens zo bloeiende brouw- en stooknijverheid. Was brouwen overigens wel een vrouwenaangelegenheid en moest men hiervoor opgeleid worden?

Op deze en tal van andere vragen geeft de gids een gedegen antwoord, terwijl ook het proces van mouten en gisten, zelfs van de meest recente technieken, onder de loep wordt genomen. Alleszins een aanrader voor wie houdt van een schuimend blondje of een vurig slijmsnijerken.

Natuurlijk wordt de innerlijke mens niet vergeten! Onderweg degusteren we bier en jenever. Eindigen doen we in het Groot Vleeshuis, waar dan het Jeneverfestival plaatsvindt. Deelname aan de wandeling kost €9 pp, inschrijven is verplicht via info@gandante.be.