Rococo in Gent met een snuifje Mozart

U wandelt met de gids doorheen het Gent van de 18de eeuw, langs prachtige rococogebouwen uit de periode van het bezoek van Mozart. Ontdek prachtige rocailles op onverwachte plaatsen.

Op 4 september 1765 beleefde Gent een historische dag. De jonge Wolfgang Amadeus Mozart, zijn zus Maria Anna en hun vader Leopold brachten een bezoek aan Gent. De Mozarts verkenden diverse delen van de stadskern. De Hoofdwacht bijvoorbeeld, waar vroeger de keizerlijke troepen verbleven en waar nu concerten doorgaan.Ze hadden belangstelling voor de architectuur, beeldhouwwerken en schilderijen. Tijdens zijn bezoek in Gent speelde Wolfgang op de beiaard in het Belfort en op het Van Peteghem-orgel in de Baudelo-abdij.

Iets later schrijft vader Leopold Mozart in een brief dat de Vlaamse orgels van hoge kwaliteit zijn. Dit ging zeker op voor de orgels van de van Peteghems. In Vlaanderen bestaan nog weinig originele en authentieke Van Peteghem-orgels. Het orgel in de OLV-Sint-Pieterskerk, eindpunt van de wandeling, is er één van.

Reken voor deze wandeling op bijna 3 uur. De kostprijs bedraagt 120 euro, inclusief bezoek aan de Sint-Pieterskerk.

Terug naar overzicht   –   Reserveer