Restauratie / Revelatie in het Caermersklooster

In 2012 begonnen restaurateurs aan de behandeling van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Niemand vermoedde dat dit zou uitmonden in een ware revelatie: de echte Van Eyck was eeuwenlang verborgen achter overschilderingen!

De wisseltentoonstelling ‘Restauratie/Revelatie’ brengt het verhaal van deze spraakmakende restauratie. Een visuele ontdekkingstocht die je dwars doorheen de oude vernissen en overschilderingen meevoert tot aan het originele werk van Van Eyck.

Uniek beeldmateriaal van voor, tijdens en na restauratie biedt een antwoord op al je vragen: Hoe gingen de restaurateurs te werk? Welke wetenschappelijke technieken werden gebruikt om hun observaties te bevestigen of om nieuwe informatie aan het licht te brengen? Maar vooral, waarom maakten de overschilderingen het kunstwerk zo anders en hoe ziet het er nu uit?

Sluitstuk van de tentoonstelling is een monumentale projectie van de buitenluiken die vier jaar restauratie laat voorbijglijden in vijf minuten… De hele evolutie van de schilderijen haarscherp in beeld: een geleidelijke revelatie. Voel je even restaurateur, ga mee op ontdekkingstocht en beleef de gerestaureerde buitenluiken van het Lam Gods zoals (n)ooit tevoren!

De expo loopt van 12 oktober 2016 tot 28 mei 2017. Het Caermersklooster is open tussen dinsdag en zondag, telkens van 10:00 tot 18:00 (laatste tickets worden verkocht om 17:00).

Prijzen:
Gratis: kinderen tot en met 12 jaar en houders van de Gentse Museumpas of CityCard
2 euro: alle anderen (al of niet in groep)
12 euro voor een combiticket (toegang tot de 3 locaties Sint-Baafs kathedraal, MSK, Caermersklooster)

Terug naar overzichtReserveer